BibTex RIS Kaynak Göster

Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme

Yıl 2005, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 09.04.2009

Öz

Bu araştırma Şanlıurfa ili, Suruç ilçesinde ve çiftçi koşullarında yürütülmüştür. Ekmeklik ve makarnalık buğday
çeşitlerinin yaprak aksamında 11,1-18,1 mg kg-1; tane örneklerinde ise 11,3-14,7 mgkg-1 arasında değişen miktarlarda B analiz
edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre yaprak ve tane örneklerinin B içeriği standart değerler civarındadır. Araştırmada, ekmeklik ve
makarnalık çeşitlerdeki bor sınırları birbirine oldukça yakın miktarlarda belirlenmiştir. Ayrıca, toprakların bitkilerce alınabilir bor
kapsamının ve sulama suyundaki bor düzeyinin izin verilebilir standartlar dahilinde olduğu anlaşılmıştır. Buna göre Suruç
bölgesinde buğday tarımında B beslenmesi yönünden bir sınırlama bulunmamaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm TEMEL BİLİMLER
Yazarlar

İ Kızılgöz Bu kişi benim

İ Özberk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 9 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kızılgöz, İ., & Özberk, İ. (2009). Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 9(3). https://doi.org/10.19113/sdufbed.14022
AMA Kızılgöz İ, Özberk İ. Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme. SDÜ Fen Bil Enst Der. Mart 2009;9(3). doi:10.19113/sdufbed.14022
Chicago Kızılgöz, İ, ve İ Özberk. “Sulanan Koşullarda Makarnalık Ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 9, sy. 3 (Mart 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.14022.
EndNote Kızılgöz İ, Özberk İ (01 Mart 2009) Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 9 3
IEEE İ. Kızılgöz ve İ. Özberk, “Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme”, SDÜ Fen Bil Enst Der, c. 9, sy. 3, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.14022.
ISNAD Kızılgöz, İ - Özberk, İ. “Sulanan Koşullarda Makarnalık Ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 9/3 (Mart 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.14022.
JAMA Kızılgöz İ, Özberk İ. Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme. SDÜ Fen Bil Enst Der. 2009;9. doi:10.19113/sdufbed.14022.
MLA Kızılgöz, İ ve İ Özberk. “Sulanan Koşullarda Makarnalık Ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 9, sy. 3, 2009, doi:10.19113/sdufbed.14022.
Vancouver Kızılgöz İ, Özberk İ. Sulanan Koşullarda Makarnalık ve Ekmeklik Buğdayın Borla Beslenme. SDÜ Fen Bil Enst Der. 2009;9(3).

e-ISSN: 1308-6529