BibTex RIS Kaynak Göster

Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi

Yıl 2006, Cilt: 10 Sayı: 2, 188 - 192, 10.04.2009

Öz

Bu araştırmanın amacı, Isparta İli Merkez İlçesindeki tavukçuluk işletmelerinin yapısal ve donanımsal yönden incelenmesidir. Çalışmada toplam 11 kümes incelenmiş ve sorunları tartışılmıştır. Tavuk kümeslerine ilişkin ortalama ölçüler yumurta kümesi ve etlik piliç kümeslerinde sırasıyla genişlik 9.58 ve 8.5 m; uzunluk 34.30 ve 22.20 m; mahya yüksekliği 4.75 ve 4.20 m; saçak yüksekliği 3.17 ve 3.60 m; çatı eğimi % 29.33 ve % 25; pencere genişliği 1.53 ve 1.20 m; pencere yüksekliği 0.82 ve 0.84 m; kapı genişliği 1.95 ve 2.50 m ve kapı yüksekliği ise 2.13 ve 2.10 m olarak saptanmıştır. Kümeslerin planlaması, yerleşimi ve yönlerinin çoğunlukla genel tavukçuluk standartlarına uygun olmadığı görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm TEMEL BİLİMLER
Yazarlar

C. A. Akkaya Bu kişi benim

E. İşgüzar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akkaya, C. A., & İşgüzar, E. (2009). Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 10(2), 188-192. https://doi.org/10.19113/sdufbed.64659
AMA Akkaya CA, İşgüzar E. Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi. SDÜ Fen Bil Enst Der. Nisan 2009;10(2):188-192. doi:10.19113/sdufbed.64659
Chicago Akkaya, C. A., ve E. İşgüzar. “Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal Ve Donanımsal Yönden İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10, sy. 2 (Nisan 2009): 188-92. https://doi.org/10.19113/sdufbed.64659.
EndNote Akkaya CA, İşgüzar E (01 Nisan 2009) Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10 2 188–192.
IEEE C. A. Akkaya ve E. İşgüzar, “Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi”, SDÜ Fen Bil Enst Der, c. 10, sy. 2, ss. 188–192, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.64659.
ISNAD Akkaya, C. A. - İşgüzar, E. “Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal Ve Donanımsal Yönden İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10/2 (Nisan 2009), 188-192. https://doi.org/10.19113/sdufbed.64659.
JAMA Akkaya CA, İşgüzar E. Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi. SDÜ Fen Bil Enst Der. 2009;10:188–192.
MLA Akkaya, C. A. ve E. İşgüzar. “Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal Ve Donanımsal Yönden İncelenmesi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 10, sy. 2, 2009, ss. 188-92, doi:10.19113/sdufbed.64659.
Vancouver Akkaya CA, İşgüzar E. Isparta İli Merkez İlçesindeki Tavukçuluk İşletmelerinin Yapısal ve Donanımsal Yönden İncelenmesi. SDÜ Fen Bil Enst Der. 2009;10(2):188-92.

e-ISSN: 1308-6529