BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi

Yıl 2006, Cilt: 10 Sayı: 3, 341 - 345, 10.04.2009

Öz

Bu arastırmada, ambalaj farklılıgına göre fındık yagının bir yıl süresince depolama stabilitesi incelenmistir. Yag örneklerinde serbest yag asitligi, peroksit sayısı, iyot sayısı, kırılma indisi ve yag asit kompozisyonu analizleri yapılmıstır. Teneke kutu ve renkli cam sisede ambalajlanmıs fındık yaglarının kalite kriterlerinde önemli bir degisim saptanmamıs (P>0.05) ve fındık yagının bu ambalajlarda en iyi sekilde depolanabilecegi tespit edilmistir.

Kaynakça

  • Blanch, G.P., Mar-Caja, M., Ruiz-del-Castillo, M. Herraiz, M.L., 1998. Comparison of Different Methods for The Evaluation of The Authenticity of Olive Oil and Hazelnut Oil.
  • Aparicio, R., Aparicio-Ruiz, R., 2000. Authentication of Vegetable Oils by Chromatographic Techniques. J Chromatography A. 881:93-104.
  • Parcerisa, J., Casals, I., Boatella, J., Codony, R., Rafaceas, M., 2000. Analysis of Hazelnut Oil Mixtures by High Performance Liquid Chromatography. J Chromatography A. 881:149158.
  • Özen, B.F., Mauer, L.J., 2002. Detection of Hazelnut Oil Adulteration Using FT-IR Spectroscopy. Journal of Agrucultural and Food Chemistry, 50: 3898–3901.
  • Anonim 2002. Hazelnut Oil LVO Standards. http://www.libertyvegetableoil.com
  • Firestone, D., 2000. Oils and Fats. Chapter 41. AOAC International. Gaithersburg,MA.
  • Parcerisa, J., Richardson, D.G., Rafaceas, M., Conody, R., Boatella, J., 1998. Fatty Acid, Tocopherol and Sterol Content of Some Hazelnut (Corylus avellana L.) Varieties Harvested in Oregon (USA). J. Chromatography A. 805:259268.
  • Anonim, 2000. Official Methods of Analysis of AOAC International (Horowit, W.-ed.), AOAC International, Gaithersburg, Maryland, USA.
  • SAS. (1999). SAS OnlineDoc®, Version 8. Cary, NC: SAS Institute Inc.
  • Anonim, 1989. TS 6581 Yemeklik Rafine Fındık Yağı Standardı.
  • Nas, S., Gökalp, H.Y., Ünsal, M., 2001. Bitkisel Yağ Teknolojisi. Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Ders Kitapları Yayın No: 005, 329s, Denizli.
  • Benitez-Sánchez, P.L., Leόn-Camacho, M., Aparicio, R., 2003. A Comprehensive Study of Hazelnut Oil Composition with Comparisons to Other Vegetable Oils, Particularly Olive Oil. Eur. Food Res. Technol. 218: 13–19.
  • Morelló, J.R., Motilva, M.J., Tovar, M. J., Romero, M.P., 2004. Changes in Commercial Virgin Oil (cv Arbequina) During Storage, with Special Emphasis on The Phenolic Fraction. Food Chemistry 85: 357–364.
  • Naz, S., Siddiqi, R., Sheikh, H., Sayeed, S.A., 2004. Oxidative Stability of Oilve, Corn and Soybean Oil Under Different Conditions. Food Chemistry, 88: 253–259.
  • Naz, S., Siddiqi, R., Sheikh, H., Sayeed, S.A., 2005. Deterioration of Olive, Corn and Soybean Oils due to Air, Light, Heat and Deep-frying. Food Research International 38: 127–134.
  • Alasalvar, C., Shahidi, F., Oshima, T., Wanasundara, U., Yurttas, H.C., Liyanapathirina, C.M., Rodrigues, F.B., 2003. Turkish Tombul Hazelnut (Corylus avellena L.) 2. Lipid Characteristics and Oxidative Stability. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51: 3797–3805.
Toplam 16 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm TEMEL BİLİMLER
Yazarlar

Atıf Seydim Bu kişi benim

Bilge Ertekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Seydim, A., & Ertekin, B. (2009). Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 10(3), 341-345. https://doi.org/10.19113/sdufbed.27315
AMA Seydim A, Ertekin B. Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. Nisan 2009;10(3):341-345. doi:10.19113/sdufbed.27315
Chicago Seydim, Atıf, ve Bilge Ertekin. “Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10, sy. 3 (Nisan 2009): 341-45. https://doi.org/10.19113/sdufbed.27315.
EndNote Seydim A, Ertekin B (01 Nisan 2009) Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10 3 341–345.
IEEE A. Seydim ve B. Ertekin, “Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi”, Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg., c. 10, sy. 3, ss. 341–345, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.27315.
ISNAD Seydim, Atıf - Ertekin, Bilge. “Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 10/3 (Nisan 2009), 341-345. https://doi.org/10.19113/sdufbed.27315.
JAMA Seydim A, Ertekin B. Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. 2009;10:341–345.
MLA Seydim, Atıf ve Bilge Ertekin. “Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 10, sy. 3, 2009, ss. 341-5, doi:10.19113/sdufbed.27315.
Vancouver Seydim A, Ertekin B. Farklı Ambalaj Kullanımının Fındık Yağının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. 2009;10(3):341-5.

e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688

Dergide yayımlanan tüm makalelere ücretiz olarak erişilebilinir ve Creative Commons CC BY-NC Atıf-GayriTicari lisansı ile açık erişime sunulur. Tüm yazarlar ve diğer dergi kullanıcıları bu durumu kabul etmiş sayılırlar. CC BY-NC lisansı hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.