Bu arastırmada, ambalaj farklılıgına göre fındık yagının bir yıl süresince depolama stabilitesi incelenmistir. Yag örneklerinde serbest yag asitligi, peroksit sayısı, iyot sayısı, kırılma indisi ve yag asit kompozisyonu analizleri yapılmıstır. Teneke kutu ve renkli cam sisede ambalajlanmıs fındık yaglarının kalite kriterlerinde önemli bir degisim saptanmamıs (P>0.05) ve fındık yagının bu ambalajlarda en iyi sekilde depolanabilecegi tespit edilmistir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | TEMEL BİLİMLER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Nisan 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 10 Sayı: 3 |
e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688
Dergide yayımlanan tüm makalelere ücretiz olarak erişilebilinir ve Creative Commons CC BY-NC Atıf-GayriTicari lisansı ile açık erişime sunulur. Tüm yazarlar ve diğer dergi kullanıcıları bu durumu kabul etmiş sayılırlar. CC BY-NC lisansı hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.