ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Cilt: 19 Sayı: 1 1 Mart 2014
  • Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı Şendoğdu
  • A. Aslan Şendoğdu
PDF İndir
EN TR

ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Öz

Çalışmanın amacı, Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren özel, kamu ve katılım bankalarının müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati açısından farklılık gösterip göstermediğini ve müşteri memnuniyeti ile müşteri sadakati arasında korelasyon bulunup bulunmadığını bütüncül (holistic) bir yaklaşımla değerlendirmektir. Bu bağlamda, Konya ilinde faaliyet gösteren üç banka türünün müşterilerine anket yöntemiyle sorular yöneltilmiş, elde edilen bulgular SPSS 15.0 versiyonundan yararlanılarak değerlendirilmiştir. 321 müşteriden sağlanan anket verilerine göre yapılan değerlendirmede; banka türleri (kamu, özel ve katılım bankaları) arasında müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati açısından bir fark tespit edilememiş, öte yandan müşteri memnuniyeti ile müşteri sadakati arasında pozitif yönde güçlü derecede bir korelasyon bulunmuştur

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. ALLARD, T., BABIN, B., CHEBAT, J.C. ve CRISPO, M. (2009). “Reinventing The Branch: An Empirical Assessment Of Banking Strategies To Environmental Differentiation”, Journal of Retailing and Consumer Services, 16, 442-450.
  2. ARBORE, A. ve BUSACCA, B. (2009). “Customer Satisfaction And Dissatisfaction In Retail Banking: Exploring The Asymmetric Impact Of Attribute Performances”, Journal of Retailing and Consumer Services, 16, 271–280.
  3. BARTIKOWSKI, B., WALSH, G. ve BEATTY, S.E. (2011). “Culture And Age As Moderators In The Corporate Reputation And Loyalty Relationship”, Journal of Business Research, 64, 966-972.
  4. CHANG, H.H. ve CHEN, S.W. (2008). “The Impact Of Customer Interface Quality, Satisfaction And Switching Costs On E-Loyalty: Internet Experience As A Moderator”, Computers in Human Behavior, 24, 2927-2944.
  5. CHI, C.G. ve GURSOY, D. (2009). “Employee Satisfaction, Customer Satisfaction, And Financial Performance: An Empirical Examination”, International Journal of Hospitality Management, 28, 245–253.
  6. CHOUDHURY, K. (2008). “Service Quality: Insights From The Indian Banking Scenario”, Australasian Marketing Journal, 16(1): 48–61.
  7. DONG, S., DING, M., GREWAL, R. ve ZHAO, P. (2011). “Functional Forms Of The Satisfaction–Loyalty Relationship”, International Journal of Research in Marketing, 28, 38–50.
  8. EAST, R., GENDALL, P., HAMMOND, K. ve LOMAX, W. (2005), “Consumer Loyalty: Singular, Additive or Interactive?”, Australasian Marketing Journal, 13(2): 10-26

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı Şendoğdu Bu kişi benim

A. Aslan Şendoğdu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mart 2014

Gönderilme Tarihi

12 Haziran 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 19 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Şendoğdu, V. M. S. Y. B. A., & Şendoğdu, A. A. (2014). ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 19(1), 91-106. https://izlik.org/JA33PD79MC
AMA
1.Şendoğdu VMSYBA, Şendoğdu AA. ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. SDÜİİBFD. 2014;19(1):91-106. https://izlik.org/JA33PD79MC
Chicago
Şendoğdu, Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı, ve A. Aslan Şendoğdu. 2014. “ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 19 (1): 91-106. https://izlik.org/JA33PD79MC.
EndNote
Şendoğdu VMSYBA, Şendoğdu AA (01 Mart 2014) ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 19 1 91–106.
IEEE
[1]V. M. S. Y. B. A. Şendoğdu ve A. A. Şendoğdu, “ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”, SDÜİİBFD, c. 19, sy 1, ss. 91–106, Mar. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33PD79MC
ISNAD
Şendoğdu, Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı - Şendoğdu, A. Aslan. “ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 19/1 (01 Mart 2014): 91-106. https://izlik.org/JA33PD79MC.
JAMA
1.Şendoğdu VMSYBA, Şendoğdu AA. ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. SDÜİİBFD. 2014;19:91–106.
MLA
Şendoğdu, Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı, ve A. Aslan Şendoğdu. “ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 19, sy 1, Mart 2014, ss. 91-106, https://izlik.org/JA33PD79MC.
Vancouver
1.Ve Müşteri Sadakatine Yönelik Bir Araştı Şendoğdu, A. Aslan Şendoğdu. ÖZEL KAMU VE KATILIM BANKALARINDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE MÜŞTERİ SADAKATİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. SDÜİİBFD [Internet]. 01 Mart 2014;19(1):91-106. Erişim adresi: https://izlik.org/JA33PD79MC