Araştırma Makalesi

Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler

Cilt: 5 Sayı: 2 3 Mart 2009
  • M.hakan Polat
PDF İndir
EN TR

Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler

Öz

SüleymanDemirel Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ DERGİSİ: 1997 Haziran; 5(2) Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler M. Hakan Polat ÖZET insanın parmak uçları, el ve ayağın alt kısmında bulunan dermatoglifik (derioymacığı) örnekler, değişmeden ay¬nı kalan ve her bireyde fark gösteren işaretlerden biridir. Onyedi erkek ve 18 kız toplam 35 konjenital katarakttı hastanın dermatoglifikleri incelenerek, 42 erkek ve 38 kız toplam 80 kontrol olgusunun dermatoglifikleri ile karşılaştırıldı. Bu çalışmada incelenen erkek hastaların el parmak uçlarında düğüm örneklerinde artma, kız hastaların kemer tiplerinde azalma, hastaların TRC sayıları ile palmar III ilmeği ve t triradiusunda artma, IV ilmeği ve t triradiusu ile kız hastaların sol ellerinde atd açısında azalma görüldü. Ayrıca hastaların A temel çizgisinin 4 numaralı yere açılma sıklığı fazladır. Dermatoglifik çalışmanın ucuz olması, çabuk sonuç vermesi ve hastalara travma olmaksızın uygulanabilmesi açı¬sından konjenital katarakt ile yapılacak çalışmalara yardımcı bir metod olarak katkıda olacağı kanısındayım. 

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Diş Hekimliği

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

M.hakan Polat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

3 Mart 2009

Gönderilme Tarihi

2 Mart 2009

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1998 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Polat, M. (2009). Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler. Medical Journal of Süleyman Demirel University, 5(2), 59-63. https://izlik.org/JA52CA29ZT
AMA
1.Polat M. Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler. SDÜ Tıp Fak Derg. 2009;5(2):59-63. https://izlik.org/JA52CA29ZT
Chicago
Polat, M.hakan. 2009. “Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler”. Medical Journal of Süleyman Demirel University 5 (2): 59-63. https://izlik.org/JA52CA29ZT.
EndNote
Polat M (01 Mart 2009) Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler. Medical Journal of Süleyman Demirel University 5 2 59–63.
IEEE
[1]M. Polat, “Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler”, SDÜ Tıp Fak Derg, c. 5, sy 2, ss. 59–63, Mar. 2009, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52CA29ZT
ISNAD
Polat, M.hakan. “Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler”. Medical Journal of Süleyman Demirel University 5/2 (01 Mart 2009): 59-63. https://izlik.org/JA52CA29ZT.
JAMA
1.Polat M. Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler. SDÜ Tıp Fak Derg. 2009;5:59–63.
MLA
Polat, M.hakan. “Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler”. Medical Journal of Süleyman Demirel University, c. 5, sy 2, Mart 2009, ss. 59-63, https://izlik.org/JA52CA29ZT.
Vancouver
1.M.hakan Polat. Konjenital Kataraktlı Hastalarda Dermatoglifîkler. SDÜ Tıp Fak Derg [Internet]. 01 Mart 2009;5(2):59-63. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52CA29ZT

                                                                                         14791


Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi/Medical Journal of Süleyman Demirel University is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International.