AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU

Cilt: 22 Sayı: 4 1 Aralık 2015
PDF İndir
TR

AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU

Öz

Periferik arter hastalığı genellikle koroner arter hastalığıyla birliktedir ve bu durumda başvuran hastalarda miyokard infarktüsü ve ölüm riski 2- 4 kat daha yüksektir. Biz erkek sigara içen ve kardiyovasküler hastalık öyküsü olmayan Leriche sendromu olgusu sunuyoruz. Özellikle periferik arter hastalığı olan hastaların koroner by-pass operasyonlarında, LIMA grefti kullanılması sorunlara yol açabilir. Akut ekstremite iskemi vakaları LİMA greft kullanımı ile bildirilmiştir. LIMA Leriche sendromlu hastalarda önemli bir kollateral kaynağıdır. Bu nedenle; biz postoperatif alt ekstremite dolaşımını riske atmamak için, koroner bypass ameliyatı planlanan Leriche sendromlu hastada LİMA yerine safen ven greft kullanılmasının mortaite ve morbiditeyi azalttığını düşünüyoruz.

Ayrıntılar

Birincil Dil

İngilizce

Konular

-

Bölüm

-

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2015

Gönderilme Tarihi

1 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2015 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA
Alkaya Solmaz, F., Karabacak, P., Etli, M., Yavuz, L., & Okutan, H. (2015). AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU. Medical Journal of Süleyman Demirel University, 22(4). https://izlik.org/JA87BX38KW
AMA
1.Alkaya Solmaz F, Karabacak P, Etli M, Yavuz L, Okutan H. AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU. SDÜ Tıp Fak Derg. 2015;22(4). https://izlik.org/JA87BX38KW
Chicago
Alkaya Solmaz, Filiz, Pınar Karabacak, Mustafa Etli, Lütfi Yavuz, ve Hüseyin Okutan. 2015. “AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU”. Medical Journal of Süleyman Demirel University 22 (4). https://izlik.org/JA87BX38KW.
EndNote
Alkaya Solmaz F, Karabacak P, Etli M, Yavuz L, Okutan H (01 Aralık 2015) AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU. Medical Journal of Süleyman Demirel University 22 4
IEEE
[1]F. Alkaya Solmaz, P. Karabacak, M. Etli, L. Yavuz, ve H. Okutan, “AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU”, SDÜ Tıp Fak Derg, c. 22, sy 4, Ara. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87BX38KW
ISNAD
Alkaya Solmaz, Filiz - Karabacak, Pınar - Etli, Mustafa - Yavuz, Lütfi - Okutan, Hüseyin. “AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU”. Medical Journal of Süleyman Demirel University 22/4 (01 Aralık 2015). https://izlik.org/JA87BX38KW.
JAMA
1.Alkaya Solmaz F, Karabacak P, Etli M, Yavuz L, Okutan H. AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU. SDÜ Tıp Fak Derg. 2015;22. Available at https://izlik.org/JA87BX38KW.
MLA
Alkaya Solmaz, Filiz, vd. “AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU”. Medical Journal of Süleyman Demirel University, c. 22, sy 4, Aralık 2015, https://izlik.org/JA87BX38KW.
Vancouver
1.Filiz Alkaya Solmaz, Pınar Karabacak, Mustafa Etli, Lütfi Yavuz, Hüseyin Okutan. AKUT MİYOKARD İNFARKTÜSLÜ HASTA VE LERICHE SENDROMU. SDÜ Tıp Fak Derg [Internet]. 01 Aralık 2015;22(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA87BX38KW

                                                                                         14791


Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi/Medical Journal of Süleyman Demirel University is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 International.