BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of Postharvest Putrescine and Salicylic Acid Treatments on Cold Storage of Sweet Cherries

Yıl 2012, Cilt: 7 Sayı: 2, 23 - 31, 01.09.2012

Öz

In the study, effects of postharvest putrescine and salicylic acid treatments on cold storage
duration and quality of sweet cherry cv. 0900 Ziraat were determined. For this purpose, fruits were
treated with 1 mM putrescine and salicylic acid by means of dipping method. After treatments, fruits
were put into polyester container and stored at 00C and 90±5% relative humidity conditions
throughout 35 days. During the storage period, weight loss, soluble solids content, titratable acidity,
total phenolic compounds, stem color evaluation, development of decay, appearance analysis
measurements were performed at 7 day interval. According to research results, putrescine and
salicylic acid treatments were found to be more successful than control. Besides, putrescine treatment
reached higher values than salicylic acid treatment in terms of organoleptic analysis. Depending on
treatments, while soluble solids content was increasing, titratable acidity and total phenolic
compounds tended to decrease during storage. Increasing of weight loss (16,2%) and developing of
decay (22,7%) largely led to decreasing of marketable characteristics in control fruits at the end of the
storage period. In addition, while the rate of change the stem color in control fruits were 50-75%, for
same criteria rates remained 25-50% in putrescine and salicylic acid treatments.

Hasat Sonrası Putresin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Kirazın Soğukta Muhafazası Üzerine Etkisi

Yıl 2012, Cilt: 7 Sayı: 2, 23 - 31, 01.09.2012

Öz

Bu çalışmada hasat sonrası putresin ve salisilik asit uygulamalarının 0900 Ziraat kiraz çeşidinin
soğukta muhafaza süresi ve kalite özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla hasat edilen
meyvelere daldırma yöntemi ile 1 mM dozunda putresin ve salisilik asit uygulamaları yapılmıştır.
Uygulamalar sonrası meyveler polyester tabaklara konularak 00C sıcaklık ve %90±5 oransal nem
koşullarında 35 gün süre ile depolanmıştır. Muhafaza süresince 7 gün aralıklarla soğuk depodan
çıkartılan meyvelerde ağırlık kaybı, suda çözünür kuru madde miktarı, titre edilebilir asit miktarı,
toplam fenolik madde miktarı, sap rengi, çürüklük gelişimi ve duyusal analiz yapılmıştır. Araştırma
sonuçlarına göre kiraz muhafazasında putresin ve salisilik asit uygulamaları kontrol grubuna göre
daha başarılı sonuçlar vermiştir. Bunun yanında, putresin uygulaması ise duyusal analizlerde salislik
asit uygulamasından daha yüksek değerler almıştır. Uygulamalara bağlı olarak değişmekle birlikte
muhafaza süresince, suda çözünür kuru madde miktarında artma, titre edilebilir asit miktarı ve toplam
fenolik madde miktarı azalma eğiliminde olmuştur. Muhafaza süresi sonunda kontrol meyvelerinde
ağırlık kaybı (%16,2) ve çürüklük gelişiminin (%22,7) önemli seviyede artmasından dolayı
pazarlanabilir niteliğini büyük oranda kaybetmiştir. Ayrıca sap rengi değişim oranı kontrol
meyvelerinde %50-75 aralığında iken, putresin ve salisilik asit uygulamalarında bu oran %25-50
arasında kalmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37MN79JE
Bölüm Araştıma
Yazarlar

Erdinç Bal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Gönderilme Tarihi 1 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Bal, E. (2012). Hasat Sonrası Putresin ve Salisilik Asit Uygulamalarının Kirazın Soğukta Muhafazası Üzerine Etkisi. Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(2), 23-31.