BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Diets Containing Different Levels of Threonine and Lysine Aminoacids on Fattening Performance of Broiler Chicks

Yıl 2010, Cilt: 5 Sayı: 1, 36 - 43, 01.06.2010

Öz

The aim of this study was to evaluate the effect of different levels of threonine (0.81, 0.86,
0.91%) and lysine (1.10, 1.16, 1.24%) supplementation to the diet on feed intake, body weight gain
and feed conversion ratio of male broiler chicks and to evaluate threonine aminoacid requirements of
chicks. Day old, seventy five Ross 308 male chicks were divided into five dietary treatment groups;
chicks were placed in individual cages. In the experiment, threonine and lysine supplementation to the
diet affected feed intake, body weight gain and feed conversion ratio statistically (P

Farklı Düzeylerde Lizin ve Treonin Aminoasitleri İçeren Yemlerin Etlik Civcivlerin Besi Performansı Üzerine Etkileri

Yıl 2010, Cilt: 5 Sayı: 1, 36 - 43, 01.06.2010

Öz

Bu çalışmanın amacı, karma yeme farklı düzeylerde treonin ve lizin aminoasit katkısının erkek etlik civcivlerin yem tüketimi, canlı ağırlık kazancı ile yemden yararlanma oranı üzerine etkisini saptamak ve civcivlerin treonin ve lizin aminoasit gereksinmesini bulmaktır. Denemede 1 günlük 75 adet Ross 308 erkek civciv 5 muamele grubuna dağıtılmıştır. Araştırma sonunda karma yeme treonin ve lizin katkısının yem tüketimi, canlı ağırlık kazancı ile yemden yararlanma oranını etkilediği saptanmıştır. Denemede treonin ve lizin düzeylerinin, hayvanların gereksinmelerinin çok altında kaldığı, etlik civciv yemlerindeki treonin ve lizin düzeylerinin artırılmasının gerekli olduğu da saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37UG97CD
Bölüm Araştıma
Yazarlar

Tugay Ayaşan Bu kişi benim

Ferda Okan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ayaşan, T., & Okan, F. (2010). Farklı Düzeylerde Lizin ve Treonin Aminoasitleri İçeren Yemlerin Etlik Civcivlerin Besi Performansı Üzerine Etkileri. Ziraat Fakültesi Dergisi, 5(1), 36-43.