Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

An Approach Determining of Optimum Length/Width Ratio in A Parcel

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 33, 1 - 7, 25.06.2004

Öz

In agricultural practices the parcel length/width ratio has considerable effect on a couple of factors. One of them is the loss of productivity due to the ineffective cultivation of the land close to borders and the other is the loss of time during each turn. The both losses varies according to the length/width ratio of a parcel. Optimum length/width ratio of a parcel is that a parcel which total losses are minimum. In this study the loss of productivity and time during on dif-ferent parcels were depicted graphically in order to obtain an optimum parcel length/width ratio for a parcel. Conse-quently, optimum length/width ratio of a parcel is about 2-2,5.

Bir Parselde Optimum Boy/En Oranının Belirlenmesinde Bir Yaklaşım

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 33, 1 - 7, 25.06.2004

Öz

Tarımsal işletmecilik yönünden parsel boy/en oranının etkilediği iki faktör vardır. Bunlar; parsel kenarlarındaki sı-nır ve ona bağlı kayıplar ile parsel üzerinde çalışırken dönüşlerdeki zaman kayıplarıdır. Bu iki temel kayıp faktörü, parsel boy/en oranına bağlı olarak değişmektedir. En uygun boy/en oranı ise, toplam kayıpların en az olduğu boy/en oranı olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada; farklı büyüklüklerdeki parsellerde optimum parsel boy/en oranının etkilediği bu iki faktör nedeniyle oluşan alan ve zaman kayıplarının grafiksel olarak ifade edilmesiyle optimum parsel boy/en oranının belirlenmesine çalışılmıştır. Buna göre; en uygun parsel boy/en oranı 2-2,5 aralığında olmalıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Bitki Bilimi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yaşar Ayrancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 18 Sayı: 33

Kaynak Göster

EndNote Ayrancı Y (01 Haziran 2004) An Approach Determining of Optimum Length/Width Ratio in A Parcel. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 33 1–7.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.