Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Clay Mineralogy, Physical and Chemical Properties and Genessis of Soils on Old River Terraces in Konya Konuklar State Farm

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 33, 59 - 67, 25.06.2004

Öz

In this study, calcareous soils on formed two different river terrace were investigated. For this purposes four different se-ries were defined and sampled for phsyical, chemical and mineralogical analyses. Series were classified in orders of Inceptisol according to results of analyses and morphological structure. Series of Konuklar and Sarıtaş were classified in sub-group as Typic Calcixerept, series of Dingil and Karatepe were classified in sub-group as Typic Haploxerept.
Research results show that, the parent material, topography and time have different affect on investigation soils.

Konuklar Tarım İşletmesi Yaşlı Nehir Terasları Üzerinde Yer Alan Toprakların Fiziksel, Kimyasal, Mineralojik Özellikleri ve Oluşumu

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 33, 59 - 67, 25.06.2004

Öz

Bu çalışmada ana materyali kireçli aluviyaller olan, yaşlı nehir terasları üzerinde oluşmuş topraklar incelenmiştir. Bu amaçla açılan profillerde 4 farklı seri tanımlanmış, horizon esasına göre örneklenmiş, toprak örneklerinde fiziksel, kimyasal ve mineralojik analizler yapılmıştır. Analiz sonuçları ve morfolojik tanımlamalara göre serilerin tamamı Inceptisol ordosunda sınıflandırılmıştır. Tanımlanan bu serilerden Konuklar ve Sarıtaş serileri Typic Calcixerept, Dingil ve Karatepe serileri ise Typic Haploxerept olarak sınıflandırılmıştır.
Çalışma alanı için toprak profilinin gelişiminde ana materyal, zaman ve topoğrafyanın etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışma sonunda ana materyal, zaman ve topoğrafyanın tanımlanan toprakların oluşumunu farklı derecede etkilediği ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Toprak Bilimi ve Ekolojisi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Süleyman Başayiğit Bu kişi benim

Erhan Akça Bu kişi benim

Suat Şenol Bu kişi benim

Selim Kapur Bu kişi benim

Ural Dinç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 18 Sayı: 33

Kaynak Göster

EndNote Başayiğit S, Akça E, Şenol S, Kapur S, Dinç U (01 Haziran 2004) The Clay Mineralogy, Physical and Chemical Properties and Genessis of Soils on Old River Terraces in Konya Konuklar State Farm. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 33 59–67.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.