Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Biodiversity of Heteroptera in Agroecosystems and Role of It in Bioindication

Yıl 2006, Cilt: 20 Sayı: 38, 9 - 13, 25.04.2006

Öz

Heteroptera (Hemiptera) are commonly called “true bugs”. They appear as a rather diverse is known. Present numerous adaptations to aquatic and terrestrial habitats. Although Heteroptera include effective predators, they have long been known as plant-damaging. Heteropteran fauna is rather abundant. It owns wide and rich family and species diversity. It has an im-portant role in ecosystems. The include both pest and benefit species and they have a potential to be used in biodiversity re-searches.

Agroekosistemlerde, Heteroptera Biyoçeşitliliği ve Biyolojik İndikatör Olarak Rolü

Yıl 2006, Cilt: 20 Sayı: 38, 9 - 13, 25.04.2006

Öz

Heteroptera (Hemiptera) genellikle “true bugs” olarak isimlendirilmekte ve oldukça farklılık gösteren bir takım olarak bi-linmektedir. Sularda ve karasal ortamlarda yaşamlarını sürdürürler. Doğada etkili predatör familyalar içermesine rağmen Heteroptera, daha çok bitki zararlısı olarak tanınmaktadır. Heteroptera faunası oldukça zengin olup, geniş bir familya ve tür çeşitliliğiyle, ekosistemde çok önemli bir yere sahiptirler. Faydalı ve zararlı türleri bir arada bulundurup, biyolojikçeşitlilik çalışmalarda kullanılabilecek potansiyele sahiptirler.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Bitki Bilimi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Işıl Özdemir Bu kişi benim

Oktay Gürkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Nisan 2006
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 20 Sayı: 38

Kaynak Göster

EndNote Özdemir I, Gürkan O (01 Nisan 2006) Biodiversity of Heteroptera in Agroecosystems and Role of It in Bioindication. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 20 38 9–13.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.