Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’de Kırmızı Et Tüketimi: Sorunlar ve Öneriler

Yıl 2018, Cilt: 32 Sayı: 3, 567 - 574, 28.12.2018

Öz

Bu çalışmada, Türkiye’de kırmızı et tüketimi; nüfus, gelir seviyesi, kırmızı et fiyatları, ikame ürünlerin fiyatları ile tüketici zevk ve tercihlerindeki değişmeler çerçevesinde ele alınmıştır. Kırmızı et tüketimi ile ilgili sorunlar ise; hayvancılık sektörüne, kırmızı et işleme sanayine, ithalatta meydana gelen gelişmelere, gıda güvenliğine ve tercihler açısından tüketicilere bağlı sorunlar olarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucuna göre, Türkiye’de kırmızı et tüketimi nüfusun yapısı dikkate alındığında istenen düzeyde değildir. Temel sorun perakende fiyatların yüksekliğidir. Bunun için, kırmızı et arz zinciri boyunca ortaya çıkan sorunlara bütüncül bir yaklaşımla çözümler geliştirilmelidir.

Red Meat Consumption in Turkey: Problems and Suggestions

Yıl 2018, Cilt: 32 Sayı: 3, 567 - 574, 28.12.2018

Öz

In this study, red meat consumption in Turkey is discussed in terms of population, income level, red meat prices, prices of substitute products and changes in consumer preferences. Problems related to red meat consumption are; livestock sector, red meat processing industry, developments in imports, food safety and preferences. According to the study, consumption of red meat in Turkey is not at the desired level, considering the population structure. The main problem is the high retail prices. To this end, solutions should be developed in a holistic approach to the problems that arise during the red meat supply chain.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği (Diğer)
Bölüm Review Articles
Yazarlar

Özge Saygın Bu kişi benim

Nevin Demirbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2018
Gönderilme Tarihi 16 Haziran 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 32 Sayı: 3

Kaynak Göster

EndNote Saygın Ö, Demirbaş N (01 Aralık 2018) Red Meat Consumption in Turkey: Problems and Suggestions. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 32 3 567–574.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.