Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Using Areas of Horn from Past to the Until Today

Yıl 2017, Cilt: 31 Sayı: 1, 86 - 98, 28.04.2017

Öz

Horns are pointed growths on the head of various mammals. They consist of a core of living bone covered in a layer of horn that is made up of keratin and other proteins. Horns start to grow soon after birth and they continue to grow throughout the lifetime of the animal. In many species only males have horns and they can come in various shapes and sizes. Horn has been used since preistoric times for making useful and ornamental objects. Stone age artisans carved pictures on animal horns. For centuries horns were used as drinking cups, button, knife handle, musical instruments medicines, and gunpowder flask.

Geçmişten Günümüze Boynuzun Kullanım Alanları

Yıl 2017, Cilt: 31 Sayı: 1, 86 - 98, 28.04.2017

Öz

Boynuzlar, genellikle memeli hayvanların baş kısmında yer alan ve büyümenin bir işareti olarak kabul edilen oluşumlardır. Keratin ve benzeri proteinlerden oluşup doğumdan sonra gelişmeye başlar ve bu süreç hayvanın yaşamı boyunca devam eder. Birçok memeli hayvan türünün erkekleri boynuzlu olup büyüklük ve şekli türe göre değişim gösterir. Boynuzlardan tarih öncesi dönemlerde farklı şekillerde yararlanılmıştır. Taş devrine ait bulgularda bile hayvan boynuzları üzerine çizilmiş resimlere rastlanılmıştır. Yüzyıllardan beri boynuzlar, kadeh, ilaç, düğme, bıçak sapı, müzik aleti, barutluk gibi değişik amaçlar için de kullanılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Review Articles
Yazarlar

Turgay Taşkın Bu kişi benim

Cemal Ün Bu kişi benim

Çağrı Kandemir Bu kişi benim

Nedim Koşum Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Nisan 2017
Gönderilme Tarihi 6 Mart 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 31 Sayı: 1

Kaynak Göster

EndNote Taşkın T, Ün C, Kandemir Ç, Koşum N (01 Nisan 2017) Using Areas of Horn from Past to the Until Today. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 31 1 86–98.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.