Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Umurbey–Çanakkale Koşullarında Yetiştirilen Müşküle Üzüm Çeşidinde (Vitis Vinifera L.) Farklı Terbiye Sistemlerinin Üzüm Verim ve Kalitesine Etkileri

Yıl 2007, Cilt: 21 Sayı: 42, 11 - 15, 25.08.2007

Öz

Umurbey-Çanakkale koşullarında, 5 BB anacı üzerine aşılı olarak yetiştirilen Müşküle üzüm çeşidinde, tek ve çift kollu kor-don ile çift kollu guyot terbiye sistemlerinin üzüm verim ve kalitesine etkilerinin incelendiği bu araştırma, 2003-2005 yılları arasında T.C. Çanakkale Meyvecilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü Umurbey İşletmesi’nde yürütülmüştür. İlk üç verim yılı bulguları değerlendirildiğinde, çift kollu kordon terbiye sistemi kazandırılmış olan omcalardan omca başına üzüm verimi, vejetatif gelişim ve üzüm kalitesi açısından diğer iki terbiye sistemine kıyasla daha olumlu sonuçlar elde edilmiş ve yörede yetiştiriciliği yapılacak olan Müşküle üzüm çeşidi için çift kollu kordon terbiye sisteminin seçilmesinin daha avantajlı olacağı belirlenmiştir.

Effects of Various Training Systems on The Yield and The Quality of Müşküle Grape (Vitis Vinifera L.) Grown in Umurbey-Çanakkale Conditions

Yıl 2007, Cilt: 21 Sayı: 42, 11 - 15, 25.08.2007

Öz

This study was carried out during 2003-2005 to determine the effects of training systems (uni-and bilateral cordon, 2-arm guyot) on Müşküle grape cultuvar grafted onto 5 BB grown in Umurbey Fruit Production Station, Çanakkale. From the 3- year data, vines trained to bilateral cordon system had more yield with better vegetative growth and quality compared to the other two training systems. It is therefore advised that Müşküle grape cultuvar should be trained to bilateral cordon system in Ça-nakkale region.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Alper Dardeniz Bu kişi benim

Kenan Kaynaş Bu kişi benim

Rahim Gümüş Bu kişi benim

Mustafa Nazlım Bu kişi benim

İlker Kızılcık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ağustos 2007
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 21 Sayı: 42

Kaynak Göster

EndNote Dardeniz A, Kaynaş K, Gümüş R, Nazlım M, Kızılcık İ (01 Ağustos 2007) Effects of Various Training Systems on The Yield and The Quality of Müşküle Grape (Vitis Vinifera L.) Grown in Umurbey-Çanakkale Conditions. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 21 42 11–15.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.