Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Natural and Naturalized Narcissus Taxa in Anatolia and its Faced Problems

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2, 304 - 308, 25.12.2016

Öz

According to Davis, the author of Flora Of Turkey, there are totally nine narcissus taxa two of them natural in Anatolia. While natural narcissus taxa of our country spread on Taurus Mountains that Mediterranean climate zones, naturalized narcissus taxa can be seen in border provinces of Turkey. As a result of uprooting gardens that natural Habitat of narcissus with changing urban culture, and intensive bulbs collections. Anatolia narcissus taxa have been faced with extinction or gradually decreasing in order to continuing of our biological wealth, it should be develop protection policies.

Ülkemizin Doğal ve Doğallaşmış Nergis Türleri ve Karşılaştığı Sorunlar

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 2, 304 - 308, 25.12.2016

Öz

Flora of Turkey yazarı Davis’e göre ülkemizde ikisi doğal olmak üzere toplam dokuz adet nergis taksonu yetişmektedir. Ülkemizin doğal nergisleri Akdeniz iklim kuşağının görüldüğü Toros Dağları kuşağında yayılırken, doğallaşmış nergisler Türkiye’nin dış dünya ile irtibatının olduğu illerde bulunmaktadır. Ülkemizin doğal nergisleri; değişen kent kültürü ile sökülen bahçeler, doğadan bilinçsizce yapılan sürekli ve yoğun toplama sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Sahip olduğumuz bu biyolojik zenginliklerimizin devam etmesi için koruma politikalarının geliştirilmesi gerekir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Şevket Alp Bu kişi benim

Emrah Zeybekoğlu Bu kişi benim

Ali Salman Bu kişi benim

M. Ercan Özzambak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 11 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

EndNote Alp Ş, Zeybekoğlu E, Salman A, Özzambak ME (01 Aralık 2016) Natural and Naturalized Narcissus Taxa in Anatolia and its Faced Problems. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 3 2 304–308.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.