Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Nutrition Status of Cherry Orchards in Taşkent and Hadim Districts of Konya Province

Yıl 2012, Cilt: 26 Sayı: 2, 40 - 45, 25.06.2012

Öz

The aim of this study is to determine nutrition status and some physical and chemical properties of the soils in the cherry orchards of Taşkent and Hadim Districts attached to Konya Province. For this purpose, the soil and leaf samples were taken from 148 cherry orchards representing the districts in 2009 and 2010 years. Some physical and chemical proper-ties of the soils and macro-micro nutrients such as N, P, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Mn, Cu and B contents of the soil and leaf specimens were determined. According to the results, orchards soils were with neutral and slightly alkaline pH, without salt, low organic matter, moderate lime and sandy clay loam, clay loam and clay texture. N, P, K, Fe and Mn were adequate; Ca, Mg and Zn were inadequate in the soil and plant samples.

Konya İli Taşkent ve Hadim İlçeleri Kiraz Bahçelerinin Beslenme Durumları

Yıl 2012, Cilt: 26 Sayı: 2, 40 - 45, 25.06.2012

Öz

Bu araştırmanın amacı; Konya İli’ne bağlı Taşkent ve Hadim İlçelerindeki kiraz bahçelerinin beslenme durumları ile toprakların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirlemektir. Bu amaçla 2009 ve 2010 yıllarında yöreleri temsilen seçilen 148 üretici bahçesinden toprak ve yaprak örnekleri alınmıştır. Toprak örneklerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile toprak ve yaprak örneklerinin N, P, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Mn, Cu ve B gibi makro ve mikro besin element kapsamları belirlenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, bahçe topraklarının nötr ve hafif alkalin pH, tuzsuz, düşük orga-nik madde, orta kireç, kumlu-killi-tın, killi-tın ve kil bünyeli oldukları tespit edilmiştir. Toprak ve bitki örneklerinde N, P, K, Fe ve Mn yeterli; Ca, Mg ve Zn ise yetersiz bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Toprak Bilimi ve Ekolojisi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Refik Uyanöz Bu kişi benim

Ümmühan Karaca Bu kişi benim

Mehmet Zengin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

EndNote Uyanöz R, Karaca Ü, Zengin M (01 Haziran 2012) Nutrition Status of Cherry Orchards in Taşkent and Hadim Districts of Konya Province. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 26 2 40–45.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.