Nowadays, the interest in functional foods is becoming increasingly popular. People use probiotics to promote their general health conditions. Natural acid tolerance, ability to live in gastric way, reliability records at the time of human consumption, effectively achieving the target locations and tissues are some of the key features of lactic acid bacteria that are important in terms of universal criteria for probiotics. Researches in recent years recommend the consumption of probiotic products to maintain a healthy lifestyle and to increase the resistance of the body. Therefore, isolation of the probiotic cultures and determination of the effective characteristics are very important. In vitro and in vivo studies and especially statistical significant data, obtained as a result of studies involving humans, are needed to understand the mechanism of action.
Günümüzde fonksiyonel gıdalara olan ilgi giderek artmaktadır. İnsanlar probiyotikleri genel sağlık koşullarını desteklemek amacıyla kullanmaktadırlar. Laktik asit bakterilerinin doğal asit toleransı, gastrik yolda yaşayabilme kabiliyetleri, insan tüketimi sırasındaki güvenilirlik kayıtları, hedef lokasyonlara ve dokulara etkili olarak ulaşmaları evrensel probiyotik kriterler açısından önemli olan bazı anahtar özellikleridir. Son yıllarda yapılan araştırmalar sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve vücut direncini arttırmak amacıyla probiyotik ürün tüketimini önermektedir. Bu nedenle probiyotik kültürlerin izolasyonu ve etkin özelliklerinin belirlenmesi oldukça önemli olmaktadır. Etki mekanizmalarının anlaşılabilmesi için in vitro ve in vivo çalışmalara, özellikle de insanları içeren denemeler neticesinde elde edilecek olan istatistik açıdan anlamlı verilere ihtiyaç duyulmaktadır.
Laktik asit bakterileri probiyotik fonksiyonel gıdalar sağlık
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Review Articles |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Aralık 2012 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 26 Sayı: 4 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.