Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Different Salt Concentrations Relative Water Content, Chlorophyll Content and Plant Growth in Pea (Pisum sativum L.)

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 3, 42 - 46, 25.09.2011

Öz

The effect of different salinity levels (0, 25, 50, 100 mM NaCl) supplemented in Half Hoagland solution on root and shoot water content, stem/root growth rate, chlorophyll content, root and stem development of pea (Pisum sativum L.) was investigated. The trial was established at Selcuk University, Faculty of Agriculture, Biotechnology Laboratory in a growth chamber in three replications. The effect of different salt levels on root length of stem, stem/root length ratio, fresh weight of the stem plant, fresh stem/root weight ratio, dry stem/root weight ratio and relative water content (RWC) value was statistically significant. Besides, certain significant bilateral relations have been identified between the obtained data.

Farklı Tuz Uygulamalarının Bezelyede (Pisum sativum L.) Bağıl Su İçeriği, Klorofil ve Bitki Gelişimine Etkisi

Yıl 2011, Cilt: 25 Sayı: 3, 42 - 46, 25.09.2011

Öz

Farklı konsantrasyonlarda tuz içeren Half Hoagland çözeltisi (0, 25, 50, 100 mM NaCl) ile sulanan bezelyede (Pisum sativum L.) tuz konsantrasyonlarının gövde ve kök bağıl nem içeriğine, klorofil miktarına, kök ve gövde gelişimine etkisi incelenmiştir. Denemeler S.Ü. Ziraat Fakültesi Biyoteknoloji Laboratuvarı iklim odasında yürütülmüş olup, denemeler sonucunda farklı konsantrasyonlardaki tuzun bezelyenin gövde ve kök uzunluğuna, gövde/kök uzunluk oranına, yeşil gövde ağırlığına, yeşil gövde/kök ağırlığı oranına, kuru gövde/kök ağırlık oranına ve bağıl su içeriğine etkisi istatistiki bakımından önemli bulunmuştur. Ayrıca, elde edilen diğer bazı veriler arasında da önemli ikili ilişkiler tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Agronomi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ramazan Acar Bu kişi benim

Mustafa Yorgancılar Bu kişi benim

Emine Atalay Bu kişi benim

Cennet Yaman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Eylül 2011
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

EndNote Acar R, Yorgancılar M, Atalay E, Yaman C (01 Eylül 2011) The Effect of Different Salt Concentrations Relative Water Content, Chlorophyll Content and Plant Growth in Pea (Pisum sativum L.). Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 25 3 42–46.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.