Degradation of herbicides in soil is occurred by a rather complex process. This degradation is depend upon soil structure, chemical structure of herbicide and climatic conditions. Destruction of the herbicide in the soil are classified in 2 groups as biological decomposition and abiotic decomposition. Biological decomposition happen in two forms: Plant uptake and microbial decomposition. Abiotic decomposition is composed of volatilization, photodecomposition, soil adsorption, leaching and chemical decomposition. Degradation of herbicides in the soil with plant uptake, volatilization and photodecomposition is only limited with a few herbicides. Destruction of herbicides with microbial decomposition, soil adsorption, leaching and chemical decomposition is the more important. Dissolved herbicide molecules on the soil surface can runoff from soil surface in the event of heavy rain.
Herbicide Degradation Leaching Adsorbsiyon Fotodecomposition
Herbisitlerin toprakta bozulması oldukça karmaşık bir dizi işlem ile gerçekleşmektedir. Bu parçalanma toprak yapısı, herbisitin kimyasal yapısı ve iklim şartlarına bağlıdır. Topraktaki bir herbisitin bozulması, biyotik parçalanma ve abiyotik parçalanma olmak üzere iki şekilde değerlendirilir. Biyotik parçalanma bitki tarafından metabolize olma ve mikrobiyal parçalanma yoluyla olmaktadır. Abiyotik parçalanma buharlaşma, ışıkla parçalanma, toprakta tutunma, yıkanma ve kimyasal parçalanma ile olmaktadır. Topraktaki herbisitlerin bitki tarafından alınma, buharlaşma, ışık yoluyla parçalanması az sayıda herbisitle sınırlıdır. Herbisitlerin mikrobiyal parçalanma, toprakta tutunma, yıkanma ve kimyasal parçalanma yoluyla bozulması ise çok önemlidir. Toprak yüzeyinde çözünmemiş halde bulunan herbisit molekülleri yoğun yağmura maruz kalınca nadiren toprak yüzeyinden yıkanabilir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Review Articles |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Haziran 2010 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 24 Sayı: 2 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.