Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Labour Properties of Harvesting Mechanization For Sugar Beet Production In Konya Province

Yıl 2008, Cilt: 22 Sayı: 44, 99 - 103, 25.04.2008

Öz

The objective of the study was to investigate the traditional harvesting mechanization of sugar beet production in Konya province with respect to used labour properties and working energy. In the research, it was determined that the back and calf muscles were forced in bending, arm, back, rump and calf muscles were forced in squating and sitting positions respectively. Furthermore it was seen that the labour parameters as time, area and mass energy values were1.66 Mj/h, 662.93 Mj/ha and 9.83 Mj/t respectively.

Konya’da Şeker Pancarı Üretiminin Hasat Mekanizasyonunda İşgücü Özellikleri

Yıl 2008, Cilt: 22 Sayı: 44, 99 - 103, 25.04.2008

Öz

Bu çalışmada, Konya bölgesinde şeker pancarı üretiminde kısmi hasat mekanizasyonunda kullanılan insan işgücü özelliği ve enerji eşdeğeri araştırılmıştır. Araştırma da, şeker pancarı kısmi hasat mekanizasyonunda işgücü çalışma pozisyonlarına bağlı olarak; eğilerek ça-lışmada işçinin sırt ve baldır kaslarının; çömelerek ve oturarak çalışmada kol, sırt ve oturga kaslarının yüklendiği görülmüştür. Bunun yanı sıra, işgücünün zamansal, alansal ve kütlesel enerji eşdeğerlerinin sırasıyla 1.66 Mj/h, 662.93 Mj/ha ve 9.83 Mj/t olduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cevat Aydın Bu kişi benim

Haydar Hacıseferoğulları Bu kişi benim

Sedat Çalışır Bu kişi benim

Mehmet Hakan Sonmete Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Nisan 2008
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 22 Sayı: 44

Kaynak Göster

EndNote Aydın C, Hacıseferoğulları H, Çalışır S, Sonmete MH (01 Nisan 2008) Labour Properties of Harvesting Mechanization For Sugar Beet Production In Konya Province. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 22 44 99–103.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.