A poll were taken in order to determine fish consumption and factors affect this in Konya. Annual fish consumption were determined 5.5 kg per by person at this guestionnoire. Fishes were found insufficient by kind at the fish market of Konya. Anchovy and Horse mackerel were the most prefered fishes. It appears that the consumers prefer fish meat for its pleasure and nutritive value. Frying them is the most prevalent consumption type. It was fixed that while the income of families affects fish consumption amount, their education levels don't affects it.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Konya'daki balık tüketimi ve bunu etkileyen faktörlerin belirlenebilmesi amacıyla anket yoluyla yapılan bu araştırmada; kişi başına yıllık balık tüketimi 5.5 kg olarak hesaplanmıştır. En çok tercih edilen balıklar hamsi ve istavrit olup, Konya piyasasında satılan balıklar çeşit olarak yetersiz bulunmuştur. Tüketicinin balık etini lezzeti ve besleme değeri bakımından tercih ettiği, en yaygın tüketim şeklinin tava usulü olduğu ve ailelerin gelir durumu tüketim miktarını etkilerken, eğitim seviyelerinin etkilemediği tesbit edilmiştir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Şubat 1991 |
Gönderilme Tarihi | 15 Ekim 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1991 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.