Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on The Fish Consumption in Konya

Yıl 1991, Cilt: 1 Sayı: 1, 123 - 128, 15.02.1991

Öz

A poll were taken in order to determine fish consumption and factors affect this in Konya. Annual fish consumption were determined 5.5 kg per by person at this guestionnoire. Fishes were found insufficient by kind at the fish market of Konya. Anchovy and Horse mackerel were the most prefered fishes. It appears that the consumers prefer fish meat for its pleasure and nutritive value. Frying them is the most prevalent consumption type. It was fixed that while the income of families affects fish consumption amount, their education levels don't affects it.

Destekleyen Kurum

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Anonymous, 1989. "Su Ürünleri ve Su Ürünleri Sanayii", Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü VI. Beş Yıllık Kalkınma Planı Ö.İ.K. Raporu, Ankara.
  • Anonymous, 1987. "Türkiye İstatistik Yıllığı", Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • Anonymous, 1988. "1988 Yıllığı Çalışma Raporu", T.O.K.B. Konya İl Müdürlüğü, Konya
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1983." İstatistik Metodları", Ank. Üni.Zir.Fak. Yayını, No: 861, Ankara
  • Göğüş, A.K., 1981. "Balık İşleme Teknolojisi". A.Ü.Zir.Fak. Yayını (Tek- sir), Ankara.

Konya'daki Balık Tüketimi Üzerine Bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 1 Sayı: 1, 123 - 128, 15.02.1991

Öz

Konya'daki balık tüketimi ve bunu etkileyen faktörlerin belirlenebilmesi amacıyla anket yoluyla yapılan bu araştırmada; kişi başına yıllık balık tüketimi 5.5 kg olarak hesaplanmıştır. En çok tercih edilen balıklar hamsi ve istavrit olup, Konya piyasasında satılan balıklar çeşit olarak yetersiz bulunmuştur. Tüketicinin balık etini lezzeti ve besleme değeri bakımından tercih ettiği, en yaygın tüketim şeklinin tava usulü olduğu ve ailelerin gelir durumu tüketim miktarını etkilerken, eğitim seviyelerinin etkilemediği tesbit edilmiştir.

Kaynakça

  • Anonymous, 1989. "Su Ürünleri ve Su Ürünleri Sanayii", Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü VI. Beş Yıllık Kalkınma Planı Ö.İ.K. Raporu, Ankara.
  • Anonymous, 1987. "Türkiye İstatistik Yıllığı", Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • Anonymous, 1988. "1988 Yıllığı Çalışma Raporu", T.O.K.B. Konya İl Müdürlüğü, Konya
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Gürbüz, F., 1983." İstatistik Metodları", Ank. Üni.Zir.Fak. Yayını, No: 861, Ankara
  • Göğüş, A.K., 1981. "Balık İşleme Teknolojisi". A.Ü.Zir.Fak. Yayını (Tek- sir), Ankara.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Hayvansal Üretim (Diğer)
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ayhan Öztürk Bu kişi benim

Saim Boztepe Bu kişi benim

M. Kazım Kara Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Şubat 1991
Gönderilme Tarihi 15 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

EndNote Öztürk A, Boztepe S, Kara MK (01 Şubat 1991) An Investigation on The Fish Consumption in Konya. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 1 1 123–128.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.