Büyük bitkilerin transplantasyonları kısa sürede gelişmiş bitkilerle kaplı yeşil alan oluşturma, arazı kullanımındakı değişimler sırasında mevcut büyük bitkilerin yok edilmemeleri ve başka bir yere taşınarak kullanılması yönünden büyük öneme sahiptir. Ancak bu işlem tecrübeli ve deneyimli elemanlarla yapılması gereken teknik ve masraflı bir iştir.
Transplantasyon öncesi ve sonrası bir takım uygulama prensiplerine dikkat edilmesi başarılı bir nakil için gereklidir. Buılar şu başlıklar altında toplanabilir: Nakil yapılacak bitki veya bitkilerin seçimi, Nakil için uygun zaman ve mevsimin seçimi, Bitkilerin nakle hazırlanması, sökümü ve uygun koşullarda naklinin gerçekleşmesi için alınacak tedbirler. Nakıl yapılacak alanın özellikleri ve toprak karaktert. Dikim yerinin hazırlanması ve bitki dikiminde dikkat edilmesi gereken faktörler, Dikim sonrası alınacak bakım tedbirleri.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Transplantation of large plants is of great importance in terms of creating a green area covered with developed plants in a short time, preventing the destruction of existing large plants during changes in land use and moving them to another place. However, this process is a technical and costly job that must be done by experienced and skilled personnel.
It is necessary to pay attention to certain application principles before and after transplantation for a successful transplantation. These can be grouped under the following headings: Selection of the plant or plants to be transplanted,- Selection of the appropriate time and season for transplantation, Precautions to be taken to prepare plants for transplantation, dismantle them and transport them under suitable conditions. Characteristics and soil characteristics of the area to be transplanted. Preparation of the planting site and factors to be considered when planting plants, Care measures to be taken after planting.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Temmuz 1997 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 11 Sayı: 15 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.