BibTex RIS Kaynak Göster

AVRUPA PARA BİRLİĞİNDE EURO’NUNTÜRKİYE EKONOMİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 2001, Cilt: 4 Sayı: 1, 175 - 0, 04.05.2014

Öz

Dünya ekonomisinde büyük değişikliklere neden olacak Euro, AB' de bütün finansal piyasaları şekillendirirken, kur dalgalanmalarını ve risk ortamını da ortadan kaldıracaktır. Bu olumsuzlukların ortadan kalkması Euro bölgesinin büyüme oranının artmasını sağlayacaktır. Euro bölgesinde tek paranın kullanılmaya başlamasıyla oluşacak mikro ekonomik etkinliğin artması ve makro ekonomik istikrarın oluşması AB ekonomisi açısından olumlu etkilere neden olacağı düşünülmektedir. Avrupa Birliğinin, Avrupa Parasal Birliğine (Euro'ya) geçişi birliğe üye olma çabasında olan ülkemize hiç kuşkusuz ki önemli etkileri olacaktır. Bu oluşumda ülkemiz coğrafi yakınlık ve fiyat avantajı kullanarak olumlu gelişmeler sağlayabilecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Çetinkaya Bu kişi benim

Serdar Alunok Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 4 Mayıs 2014
Gönderilme Tarihi 31 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çetinkaya, M., & Alunok, S. (2014). AVRUPA PARA BİRLİĞİNDE EURO’NUNTÜRKİYE EKONOMİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 4(1), 175.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.