Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi

Cilt: 3 Sayı: 0 1 Ağustos 2015
  • Hasan Yüksel
PDF İndir
TR EN

Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi

Öz

Çalışmanın amacı, PESTLE yöntemi kullanılarak sığınmacılık ve mültecilik kavramları ekseninde Türkiye’de Suriyeli sığınmacıların emek piyasalarındaki konumlarını belirlemek, bir takım çıkarsamalarda bulunmak, emek piyasasının yeni katılımcıları olan bu sosyolojik grubun emek piyasalarına katılımlarını durumsal yönden analiz etmektir. Emek piyasalarının en temel özelliği heterojen ve dinamik bir yapıya sahip olmalarıdır. Bu bağlamda Suriye’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve savaş nedeniyle 2011 yılından bu yana 1,6 milyon Suriyeli Türkiye’ye göç etmiş ve Suriyeliler Türkiye’de özellikle emek piyasalarını yönlendiren en önemli unsur haline gelmiştir. Nitekim Suriyeli sığınmacılar ucuz işgücünün, sigortasız çalışmanın ve haksız rekabetin sembolü olmuşlardır. O nedenle çalışma üç temel bölümden oluşmuştur. Çalışmanın birinci bölümünde Suriyelilerin “sığınmacı” hale gelmeleri ile ilgili genel bilgi verilecek, çalışmanın ikinci bölümünde ise PESTLE analizi üzerinde durulacak ve çalışmanın üçüncü bölümünde de PESTLE analizi yöntemiyle Suriyeli sığınmacıların emek piyasalarına meydana getirdikleri değişimler ve zorluklar kategorize edilecek ve söz konusu bu problemle ilgili çözüm önerileri verilecektir. Buradan hareketle araştırmanın temel konusunu Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye’de emek piyasalarında meydana getirdikleri değişimler oluşturmaktadır.

Kaynakça

  1. .

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Hasan Yüksel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ağustos 2015

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2015 Cilt: 3 Sayı: 0

Kaynak Göster

APA
Yüksel, H. (2015). Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, 3. https://izlik.org/JA34GS29AA
AMA
1.Yüksel H. Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi. SEYAD. 2015;3. https://izlik.org/JA34GS29AA
Chicago
Yüksel, Hasan. 2015. “Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar ‘Pestle’ Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi”. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3 (Ağustos). https://izlik.org/JA34GS29AA.
EndNote
Yüksel H (01 Ağustos 2015) Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3
IEEE
[1]H. Yüksel, “Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar ‘Pestle’ Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi”, SEYAD, c. 3, Ağu. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34GS29AA
ISNAD
Yüksel, Hasan. “Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar ‘Pestle’ Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi”. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi 3 (01 Ağustos 2015). https://izlik.org/JA34GS29AA.
JAMA
1.Yüksel H. Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi. SEYAD. 2015;3. Available at https://izlik.org/JA34GS29AA.
MLA
Yüksel, Hasan. “Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar ‘Pestle’ Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi”. Siyaset, Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, c. 3, Ağustos 2015, https://izlik.org/JA34GS29AA.
Vancouver
1.Hasan Yüksel. Türkiye’de Emek Piyasasının Yeni Katılımcıları: Suriyeli Sığınmacılar “Pestle” Yöntemiyle Bir Analiz Denemesi. SEYAD [Internet]. 01 Ağustos 2015;3. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34GS29AA