Bu araştırmanın amacı slow food konusunda yazılan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analiz yöntemi ile incelemektir. Çalışmada analiz edilen veriler yök tez merkezi veri tabanından elde edilmiştir. Lisansüstü tezler incelenerek toplamda 70 tez çalışması olduğu belirlenmiştir. Slow food konusunda yazılan tezler incelendiğinde, konunun en çok Turizm, ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları ana bilim dallarında çalışıldığı gözlemlenmiştir. Bu araştırmanın slow food konusu üzerine yazılan lisansüstü tezlerin zaman içindeki gelişimini geçmişten bugüne inceleyerek, bu alanda gelecek çalışmalara rehber olması açısından önem arz ettiği düşünülmekte olup slow food konusunda çalışacak akademisyenlere katkı sunması hedeflenmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Gastronomi |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2024 |
Gönderilme Tarihi | 16 Mayıs 2024 |
Kabul Tarihi | 28 Haziran 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 |
Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License