Yazım Kuralları

Yazım Kuralları

1. Yazılar, notlar, tablo, şekil, grafik ve referanslar/kaynakça dâhil tüm metnin 9.000 kelimeyi geçmemesi tercih edilir. Kitap incelemelerinde ise 2000 kelimeyi geçmemesi gerekmektedir. Kitap incelemesinde incelenen eserin yarım sayfayı geçmeyecek boyutta kapak resmi, fiziksel özellikleri, içerik analizi ve yazarı hakkında bilgilere yer verilmesi uygun görülmektedir.
2. Makalenin başında, konuyu kısa ve öz biçimde ifade eden 300 kelimeyi geçmeyen Türkçe “Özet” ve İngilizce “Abstract” bulunmalıdır. Yazı amaç, kapsam ve araştırma ile ilgili literatürdeki yaklaşımların ve bu çalışmanın yönteminin ele alındığı bir “Giriş” bölümü ile başlamalı aynı şekilde elde edilen bulguların değerlendirildiği bir “Sonuç” bölümü ile de bitirilmelidir.
3. Türkçe ve İngilizce özetin yanı sıra uluslararası standartlar gereğince, makalelerin sonuna 750-1000 kelimelik genişletilmiş İngilizce özet de eklenmesi gerekmektedir. (İngilizce makalelerde genişletilmiş İngilizce özet gerekmemektedir.)
4. Yazılar üsten 2,5 cm, alttan, sağ ve soldan 2 cm, üst bilgi 1 cm ve alt bilgi 0,4 cm boşluk bırakılacak şekilde ayarlanan 17x24 cm ebadındaki sayfalara yazılır.
5. Ana metin 11 punto ve 1,5 satır aralığında; Türkçe ve İngilizce özetler, Dipnotlar ve Kaynakça 10 punto ve tek satır aralığında; Dipnotlar 12 nk., ve tek satır aralığında yazılmalıdır. Paragraflar ilk satır ve kaynakça ikinci satır girintisi 1,25 cm olmalıdır. Tüm çalışmada Times New Roman harf karakteri kullanılmalıdır.
6. Türkçe ve İngilizce anahtar kelimeler 5 sözcükten oluşmalıdır.
7. Türkçe makale başlığı büyük harf olmalıdır. İngilizce başlığın, Öz, Anahtar Kelimeler, Abstract ve Keywords sözcüklerinin de sadece baş harfleri büyük yazılmalı ve bu sözcükler özet metinden 0,6 nk. mesafeli olmalıdır.
8. Tablo, şekil, fotoğraf, grafik ve çizimlere sıra numarası verilmeli, bunların isimlendirilmelerindeki her sözcüğün ilk harfi büyük yazılmalı ve tablo başlığı italik olmalıdır. Başlık ve içerik yazıları ise 10 punto ve 12 nk. satır aralığında olmalı, tabloyla aralarında mesafe bulunmamalıdır (Tablo 1: Yaş-Cinsiyet Durumu).
9. Metin içinde üç satırı geçen blok alıntılar “tırnak” içinde italik 10 punto, soldan 1,25 sağdan 0,5 cm satır girintili ve ana metinle 0,6 nk. mesafeli olmalıdır.
10. APA yazımında açıklamalar metin altında değil kaynakçadan önce Son notlar başlığı altında dipnot numara sırasına göre verilir.
11. Değerlendirme sürecinde, yazı içerisinde, yazara ait bilgiler, (yazar adı, unvanı, görev yaptığı kurum ve e-posta adresi) verilmemelidir.
12. Dergiye gönderilen çalışmalarda Türk Dil Kurumu (TDK) dil bilgisi imla kurallarına uymak zorunludur.
13. Kaynakların doğruluğu, yazarların sorumluluğundadır.
14. Sinop İlahiyat Dergisi’ne gönderilen yazılar, referans sistemi olarak American Psychological Association (APA 7) stili kullanılır.
15. Dergimize makale gönderen yazarların Dergipark kullanıcı kayıtlarındaki Kurum, Ünvan, ORCID ve Ülke bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Son Güncelleme Zamanı: 21.05.2024 16:25:32