Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

A Hundred Year Old Agony And Its Reflections: Wilfred Owen`s Anthem for Doomed Youth

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 3, 227 - 236, 29.04.2016

Öz

As agreed by majority of literary critics with regard to English Literature, one of the most outstanding aspects of World War I is the amount of excellent poetry it inspired. What is perhaps the greatest body of war poetry ever written was produced by British poets from 1914 to 1918. Indeed, as emphasized by Roby (1993), those few bloody years spawned into “two generations” of
war poets; the first caught up in the awful and blind patriotism of the hour, among them are Rupert Broke, Julien Grenfel, Robert Nichols and the second composed of anti-war satirists and soldier-poets of English Literature; Siegfried Sassoon and Wilfred Owen. This paper will focus on a poem of one of soldier-poets, Wilfred Owen`s Anthem for Doomed Youth. The main aim of
the paper will be to dwell on different poetic strategies used by the poet via stylistic analysis, and an attempt will be made to illustrate how stylistic features of the poem contribute to the overall meaning of the poem.

Yüz Yıllık Acı ve Yansımaları: Wilfred Owen`ın Anthem for Doomed Youth Şiiri

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 3, 227 - 236, 29.04.2016

Öz

I. Dünya Savaşının pek çok muhteşem şiire esin kaynağı olduğu, İngiliz Edebiyatına ilişkin edebiyat eleştirmenlerinin çoğunun üzerinde hemfikir olduğu bir konudur. İngiliz şairlerin yazdığı en etkileyici savaş şiirleri, 1914`ten 1918 uzanan yıllar arasında yazıldı. Roby`nin de (1993) vurguladığı gibi, bu kanlı yıllar “iki şair neslinin” de ortaya çıkmasına neden oldu. Bunlardan birincisi, Rupert Broke, Julien Grenfel ve Robert Nichols gibi kendilerini kör bir vatanseverliğe kaptırmış şairler grubu iken, diğeri Siegfried Sassoon ve Wilfred Owen gibi İngiliz edebiyatının savaş karşıtı satiristlerinin ve askerşairlerinin oluşturduğu gruptu. Bu makale, asker-şairlerden biri olan Wilfred Owen`ın Anthem for Doomed Youth başlıklı şiiri üzerine odaklanmaktadır. Ayrıca makalede, şiirde şair tarafından kullanılan farklı şiirsel stratejilerin nasıl kullanıldığı deyişbilimsel yöntemle ele alınmakta ve şiirin deyişbilimsel özelliklerinin şiirin anlam bütünlüğüne nasıl katkı yaptığı irdelenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Timuçin

Yayımlanma Tarihi 29 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Timuçin, M. (2016). A Hundred Year Old Agony And Its Reflections: Wilfred Owen`s Anthem for Doomed Youth. Sosyal Ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD), 2(3), 227-236.

31040

Bu eser
Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı
ile lisanslanmıştır.
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD) bilginin paylaşımı için Açık Erişim Politikasına uymaktadır.