BibTex RIS Kaynak Göster

“Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”

Yıl 2011, Cilt: 3 Sayı: 1, 33 - 42, 01.06.2011

Öz

“Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”

Yıl 2011, Cilt: 3 Sayı: 1, 33 - 42, 01.06.2011

Öz

Türk popüler müzik pazarındaki ürün ve icralarda farklı müzik türlerinden örneklerin yer aldığı repertuar çeşitliliğinin yaygınlığı göze çarpar. Bunun yanı sıra müzik türleri arasındaki sınırlar gittikçe silikleşmiş ve birkaç türü birleştiren müzik akımları ortaya çıkmıştır. Dinleyici beğenilerine göre şekillenen bu karma yapının oluşmasında belirli tarihsel, toplumsal ve kültürel kırılma noktaları etkili olmuştur. Geçmişten günümüze Doğu ve Batı, kent ve kır kültürü arasında kalmış olan toplumun farklı kesimlerinin beğenisini karşılamak üzere müzik yapımcıları her kesime birden hitap edebilecek ürünleri piyasaya sürme stratejisini benimsemiştir. Bu strateji doğrultusunda pop ve(ya) arabesk müziğin elemanlarının her müzik türünde kullanıldığı “sentez” çalışmaları içeren ve farklı müzik türlerinden en popüler şarkıların bir arada yer aldığı ürünler oluşturulmuştur. Bu çalışma, tarihsel ve toplumsal zemin bağlamında Türk popüler müzik dinleyicisinin beğenisini karşılayan ve müzik üretimine yön veren “karma yapı” tanımlamasının içini doldurmayı amaçlar. Çalışmada, dinleyici eğilimlerinin müzisyen ve yapımcı stratejilerini nasıl yönlendirdiği ve müzikteki karma yapının müzik üretim formatlarına nasıl yansıdığı konuları, popüler müzik ürünleri üzerinden etnografi yöntemiyle analiz edilir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

E. Filiz Dürük Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dürük, E. F. (2011). “Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”. Sosyal Ve Beşeri Bilimler Dergisi, 3(1), 33-42.
AMA Dürük EF. “Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi. Haziran 2011;3(1):33-42.
Chicago Dürük, E. Filiz. “‘Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal Ve Müziksel Etkenler’”. Sosyal Ve Beşeri Bilimler Dergisi 3, sy. 1 (Haziran 2011): 33-42.
EndNote Dürük EF (01 Haziran 2011) “Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi 3 1 33–42.
IEEE E. F. Dürük, “‘Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler’”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, c. 3, sy. 1, ss. 33–42, 2011.
ISNAD Dürük, E. Filiz. “‘Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal Ve Müziksel Etkenler’”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi 3/1 (Haziran 2011), 33-42.
JAMA Dürük EF. “Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi. 2011;3:33–42.
MLA Dürük, E. Filiz. “‘Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal Ve Müziksel Etkenler’”. Sosyal Ve Beşeri Bilimler Dergisi, c. 3, sy. 1, 2011, ss. 33-42.
Vancouver Dürük EF. “Türk Popüler Müzik Üretimi Ve Ürünlerindeki Karma Yapıyı Hazırlayan Toplumsal ve Müziksel Etkenler”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi. 2011;3(1):33-42.