BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2015, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 26.11.2015

Öz

The aim of the study is to determine variables of university students’ preferences of fast food products according to the severity, and to find out if there are differences according to demographic variables. For the purpose of an accurate assessment of the study, as the data collection tool, the survey technique was applied. The research population consists of 406 students of Dicle University. Easy sampling technique was used in the study. In the analysis of data, frequency and percentage values were used for demographic features. In the results of analysis, the average and standard deviation of the factors affecting fast food consumption were determined. The most important reason which effects participant students’ fast food consumption is “the product characteristics” and then “the speed” and “the price policy”. The factors of “physical elements” and “the image of the company’s promotional activities” can be considered as the least important two factors out of six factors used. The results of the study were discussed and recommendations were offered for practitioners

Üniversite Öğrencilerinin Fast-Food Tercih Etme Sebeplerinin Belirlenmesi: Dicle Üniversitesi Örneği

Yıl 2015, Cilt: 12 Sayı: 3, - , 26.11.2015

Öz

 

Araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin fast food ürünleri tercih etmelerinde etkili olabilecek değişkenleri önem derecelerine göre saptamak ve demografik değişkenlere göre farklılık olup olmadığın ortaya koymaktır. Çalışmanın amacına yönelik değerlendirmelerin doğru bir şekilde yapılabilmesi için veri toplama aracı olarak anket tekniğine başvurulmuştur. Araştırmanın evrenini Dicle Üniversitesi öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini kolayda örnekleme yöntemi ile belirlenen 406 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin analizinde demografik özellikler ile ilgili yüzde-frekanslar değerleri alınmış olup, yapılan analizler neticesinde hızlı yiyecek tüketimine etki eden faktörlerin ortalamaları ve standart sapmaları belirlenmiştir. Katılımcı öğrencilerin fast food tüketimlerine etki eden en önemli nedenlerin başında ürün özellikleri, daha sonra hız ve fiyat politikası gelmektedir. Fiziki unsurlar ve işletmenin tanıtım faaliyetleri ile imajı faktörlerinin, kullanılan 6 faktör içerisinde en az öneme sahip 2 faktör olarak nitelendirilmesi mümkündür.

Anahtar Kelimeler: Fast food işletmeleri, Tüketici tercihleri, Dicle Üniversitesi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Said Kıngır Bu kişi benim

Ayhan Karakaş Bu kişi benim

Halil İbrahim Şengün Bu kişi benim

İbrahim Çenberlitaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Kasım 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 12 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kıngır, S., Karakaş, A., Şengün, H. İ., Çenberlitaş, İ. (2015). Üniversite Öğrencilerinin Fast-Food Tercih Etme Sebeplerinin Belirlenmesi: Dicle Üniversitesi Örneği. Seyahat Ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 12(3).

Seyahat ve Otel İşletmeciliği (Journal of Travel and Hotel Business) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).
26935
Dergimiz EBSCOhost, Index Copernicus, Ulakbim,  DRJI, Research Bible, SOBİAD ve ASOS tarafından indekslenmektedir.