Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?

Cilt: 4 Sayı: 5 1 Aralık 2003
  • Zafer Cirhinlioğlu
PDF İndir
TR EN

Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?

Öz

Günümüzde dünyanın ikiye bölündüğü yaygın kabul görmektedir; gelişmiş ve gelişmemiş, ülkeler. Gelişmemiş ülkeler sadece bir seçenekle karşı karşıyadırlar artık; gelişmek ya da modernleşmek. Bu dönemde, Batı uygarlığı bazı temel değerlere/kavramlara işaret etmektedir; kapitalizm, bireyselcilik, laiklik, insan hakları, tüketim ve bunlardan önemlisi, rasyonalite. Fakat, Batıdaki aydınlar, Batının, rasyonalite ve özellikle pozitif metodolojinin ilkelerine dayanarak kazandığı, göreli imtiyazları ve üstünlükleri korumak ve sağlamlaştırmak için bu tartışmaların yönünü değiştirmenin zamanı geldiğine inanmaktadırlar. Bu makale, post-modern söylemi, azgelişmiş ülkeler açısından değerlendirmektedir. Sonuç olarak, post-modernizmin, azgelişmiş ülkelerin maddi kaynaklarını ve emek piyasasını sömürmeye hizmet ettiği kabul edilecektir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Zafer Cirhinlioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2003

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2003

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2003 Cilt: 4 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA
Cirhinlioğlu, Z. (2003). Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır? Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 4(5), 37-51. https://izlik.org/JA86XT54YW
AMA
1.Cirhinlioğlu Z. Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır? Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2003;4(5):37-51. https://izlik.org/JA86XT54YW
Chicago
Cirhinlioğlu, Zafer. 2003. “Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 (5): 37-51. https://izlik.org/JA86XT54YW.
EndNote
Cirhinlioğlu Z (01 Aralık 2003) Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır? Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 5 37–51.
IEEE
[1]Z. Cirhinlioğlu, “Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?”, Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 5, ss. 37–51, Ara. 2003, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86XT54YW
ISNAD
Cirhinlioğlu, Zafer. “Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi 4/5 (01 Aralık 2003): 37-51. https://izlik.org/JA86XT54YW.
JAMA
1.Cirhinlioğlu Z. Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır? Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2003;4:37–51.
MLA
Cirhinlioğlu, Zafer. “Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır?”. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 5, Aralık 2003, ss. 37-51, https://izlik.org/JA86XT54YW.
Vancouver
1.Zafer Cirhinlioğlu. Post-modernizm Gelişmek İçin Bir Adım mıdır? Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2003;4(5):37-51. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86XT54YW