Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme

Cilt: 7 Sayı: 7 1 Aralık 2004
  • Dr. Emine Özmete
PDF İndir
EN TR

Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme

Öz

Bu araştırma, ailelerin sübjektif refahlarına ilişkin bir değerlendirme yapabilmek amacı ile planlanmış/Tokat il merkezinde kamu sektöründe çalışan 116 evli kadın ve eşleri olmak üzere toplam 232 kişi üzerinde yürütülmüştür. Araştırma verilerinin toplanmasında karşılıklı görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Eşlerin öznel refahlarına ilişkin değerlendirmelerinin cinsiyete göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemek amacı ile T-Testi ve Kaykare analizi uygulanmıştır. Araştırma sonuçları, erkeklerin yaşamlarını kadınlara göre daha ilgi çekici ve esnek bulduklarını ve yaşamlarında kendilerini yalnız hissetmediklerini, kadınların ise yaşamlarını erkeklere göre daha değerli bulduklarını ve eşlerin yaşamlarını iyi olarak değerlendirdiklerini ortaya koymaktadır. Ayrıca eşlerin yaşamı dengelemeye ilişkin bazı görüşleri, cinsiyet değişkeni ile ilişkili bulunmuştur. Elde edilen bulgular ailelerin refah ve öznel refah düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik uygulanabilir programların hazırlanması açısından yarar sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Dr. Emine Özmete Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2004

Gönderilme Tarihi

24 Mart 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2004 Cilt: 7 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA
Özmete, D. E. (2004). Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi, 7(7). https://doi.org/10.21560/spcd.37002
AMA
1.Özmete DE. Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi. 2004;7(7). doi:10.21560/spcd.37002
Chicago
Özmete, Dr. Emine. 2004. “Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme”. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi 7 (7). https://doi.org/10.21560/spcd.37002.
EndNote
Özmete DE (01 Aralık 2004) Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi 7 7
IEEE
[1]D. E. Özmete, “Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme”, Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi, c. 7, sy 7, Ara. 2004, doi: 10.21560/spcd.37002.
ISNAD
Özmete, Dr. Emine. “Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme”. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi 7/7 (01 Aralık 2004). https://doi.org/10.21560/spcd.37002.
JAMA
1.Özmete DE. Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi. 2004;7. doi:10.21560/spcd.37002.
MLA
Özmete, Dr. Emine. “Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme”. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi, c. 7, sy 7, Aralık 2004, doi:10.21560/spcd.37002.
Vancouver
1.Dr. Emine Özmete. Ailelerin Öznel Refah (Subjective Well-Being) Düzeylerine İlişkin Bir Değerlendirme. Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi. 01 Aralık 2004;7(7). doi:10.21560/spcd.37002