BibTex RIS Kaynak Göster

AZERBAYCAN SÖZLÜKÇÜLÜĞÜ TARİHİNE BİR BAKIŞ

Yıl 2016, Cilt: 1 Sayı: 1, 5 - 15, 01.05.2016

Öz

Bu makalede Türk sözlükçülüğü içerisinde önemli bir yer tutan Azerbaycan sözlükçülüğü ele alınmaktadır. Hiç kuşkusuz Türk sözlükçülüğü denilince akla önce Kâşgarlı Mahmud ve ünlü sözlüğü Divanu Lugati’t-Türk gelir. Bütün Türk dünyasının olduğu gibi Azerbaycan sözlükçülüğünün de tarihi Kâşgarlı Mahmud ve Divanu Lugati’t-Türk ile başlar. Azerbaycan sözlükçülüğünün ilk örneği ise Katran Tebrizi’nin kaleme aldığı et-Tefasir (Yorumlar) adlı eseridir. Bu makalede geçmişten günümüze Azerbaycan’da sözlükçülük çalışmaları ayrıntılı bir biçimde sunulmaya çalışılmıştır.

Yıl 2016, Cilt: 1 Sayı: 1, 5 - 15, 01.05.2016

Öz

Azerbaijan lexicography holds an important place in the Turkic lexicography which will be discussed in this article. Undoubtedly Turkish lexicography in mind before mentioned, Mahmud al-Kashgari and famous dictionary Divan al-Lugat atTurk income. It is the same in Azerbaijan as Turkic world the history of the Turkic lexicography begins with Mahmud al-Kashgari’s Divan al-Lugat at-Turk. Azerbaijan lexicography is the first instance where the Katran Tabrizi at-Tafasir doing the work. In Azerbaijan, from past to present in this article lexicography studies have attempted to present in a detailed manner

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA25PT59YP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Möhsün Nağısoylu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2016
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Nağısoylu, M. (2016). AZERBAYCAN SÖZLÜKÇÜLÜĞÜ TARİHİNE BİR BAKIŞ. Sanal Türkoloji Araştırmaları Dergisi, 1(1), 5-15.

Dergimizde yayımlanan yazıların bilimsel ve hukuki sorumlulukları yazarlarına aittir.

Bütün hakları saklıdır: STAD©