TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Cilt: 20 Sayı: 3 1 Eylül 2005
  • Ercan H. Oğuzalp
  • Saim Korur
PDF İndir
TR EN

TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Öz

Bu çalışma, her geçen gün daha da çok artan konut ihtiyacının karşılanmasında yaygın olarak kullanılan tünel kalıp sisteminin uygulama ve kullanımında karşılaşılan sorunlarla ilgilidir. Ülkemiz ve üretim adına kazandırdıklarının yanında üretici firmaların maliyeti düşünerek uygulayamadıkları detaylar sonucunda halen çözülemeyen sorunlarının bulunması sistem açısından dezavantaj oluşturmaktadır. Çalışmanın oluşmasında, endüstrileşmiş yapım teknikleri ve tünel kalıp üretim sistemiyle ilgili olan çeşitli kitaplar, tezler, makaleler, web siteleri, inşaat firmalarının katalogları taranmış ve bu materyaller tarama-betimleme yöntemi kullanılarak bulguların elde edilmesine katkı sağlamıştır. Sorunların tespitinin yapılması aşamasında çalışma alanı olarak Konya’da tünel kalıp sistemiyle üretilen toplu konut uygulamaları seçilerek, bu uygulamalara ait araştırma-gözlemleme sonucu elde edilen görsel verilerden yararlanılmıştır. Üretici firmaların ekonomik kaygıları sebebiyle yanlış uygulamalarından dolayı karşılaşılan sorunlara yönelik bir an önce çözüm yolları aranmaz ise sistemin avantajlı durumunun zaman içerisinde tersine döneceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akdağ, N.Y., 2001, Ses yalıtımı açısından iç duvarların değerlendirilmesi, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yalıtım Kongresi, 108-113, 23-25 Mart, Eskişehir.
  2. BS 6093, 1981, Code of Practice for Design of Joints and Jointing in Building Construction, British Standarts, 5-24.
  3. Boyacı, A., 1990, Tünel Kalıp Sistemiyle Çok Katlı Toplu Konut Üretiminde Tasarım Kısıtlamaları Üzerine Bir Araştırma, Yüksek Lisans Tezi, İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, İstanbul.
  4. Demirel, F. ve Utkutuğ, Z., 1999, Tünel kalıplarla üretilen konutlarda tesisattan kaynaklanan gürültü sorunu, Yapı 210, İstanbul, 97-104.
  5. Freedman, S. and Kenney A.R., 1989, Architectural Precast Concrete, Precast/Presetressed Concrete Institue, Chicago, USA.
  6. Gönençen, A., 1991, Gelişmiş yapı teknolojisinde tünel kalıp, İnşaat Dergisi, 18-20.
  7. İnalpolat, C., 1996, Tünel Kalıp Sistemler ve İzolasyon Problemleri, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara.
  8. Korur, S., 2003, Tünel Kalıp Sistemi Uygulamasında Oluşan Kritik Noktalar Ve Uygulama Sorunları, Yüksek Lisans Semineri, Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Konya.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Ercan H. Oğuzalp Bu kişi benim
Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kampus, Konya

Saim Korur Bu kişi benim
Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kampus, Konya

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2005

Gönderilme Tarihi

1 Eylül 2005

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Cilt: 20 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Oğuzalp, E. H., & Korur, S. (2005). TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR. Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 20(3), 85-94. https://izlik.org/JA35PM62HU
AMA
1.Oğuzalp EH, Korur S. TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR. sujest. 2005;20(3):85-94. https://izlik.org/JA35PM62HU
Chicago
Oğuzalp, Ercan H., ve Saim Korur. 2005. “TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim Ve Teknoloji Dergisi 20 (3): 85-94. https://izlik.org/JA35PM62HU.
EndNote
Oğuzalp EH, Korur S (01 Eylül 2005) TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR. Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim Ve Teknoloji Dergisi 20 3 85–94.
IEEE
[1]E. H. Oğuzalp ve S. Korur, “TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR”, sujest, c. 20, sy 3, ss. 85–94, Eyl. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA35PM62HU
ISNAD
Oğuzalp, Ercan H. - Korur, Saim. “TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim Ve Teknoloji Dergisi 20/3 (01 Eylül 2005): 85-94. https://izlik.org/JA35PM62HU.
JAMA
1.Oğuzalp EH, Korur S. TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR. sujest. 2005;20:85–94.
MLA
Oğuzalp, Ercan H., ve Saim Korur. “TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim Ve Teknoloji Dergisi, c. 20, sy 3, Eylül 2005, ss. 85-94, https://izlik.org/JA35PM62HU.
Vancouver
1.Ercan H. Oğuzalp, Saim Korur. TOPLU KONUT ÜRETİMİNDE TÜNEL KALIP SİSTEMİ UYGULAMALARI VE KARŞILAŞILAN SORUNLAR. sujest [Internet]. 01 Eylül 2005;20(3):85-94. Erişim adresi: https://izlik.org/JA35PM62HU

MAKALELERINIZI 

http://sujest.selcuk.edu.tr

uzerinden gonderiniz