NANO MATERYAL İÇERİKLİ KATKILARIN YAKIT ÖZELLİKLERİNE VE EGZOZ EMİSYONLARINA ETKİLERİ
Öz
Bu çalışma; dizel, biyodizel, su veya alkol içeren emülsiyon yakıtları ve çeşitli yakıt karışımları gibi dizel motor yakıtlarında nano materyal içerikli katkıların kullanılmasının yakıt özellikleri, motor performansı ve egzoz emisyonlarına etkileri üzerine yapılmış çalışmaların sonuçlarından derlenmiştir. Dizel motorlar iyi performans ve güvenilirlik karakteristiklerine sahip olmasına rağmen dizel motorlardan yayılan egzoz gazları içinde yarı yanmış veya yanmamış hidrokarbonlar, karbondioksit, karbonmonoksit, partikül madde (is) ve azot oksitler gibi zararlı emisyonlar bulunur. Dizel motorlarda zararlı egzoz emisyonlarının azaltılması için üç farklı teknik uygulanmaktadır. Zaralı emisyonları azaltmak için uygulanan tekniklerden ilki motor tasarımda ve yakıt püskürtme sisteminde değişiklikler yapılarak yanmanın iyileştirilmesidir. Ancak bu pahalı ve zaman alıcı bir süreçtir. Emisyonları azaltmak için uygulanan ikinci teknik katalitik konvertör ve partikül filtresi gibi çeşitli egzoz gazı cihazlarının kullanılmasıdır. Ancak, bu cihazlar dizel motorların performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Dizel motorlarda, emisyonları azaltmak ve aynı zamanda motorun performansını artırmak için kullanılan üçüncü teknik ise çeşitli yakıt katkılarının kullanılmasıdır. Dizel motorlardan yayılan en önemli kirleticiler azot oksitler (NOx) ve partikül madde (PMis) emisyonlarıdır. Uygulamada, NOx ve PM emisyonlarını birlikte azaltmak oldukça zordur. Emisyonları azaltırken motor performansını artırmanın en iyi yolunun nano materyal içerikli katkıların ve su veya alkol ile emülsiyonlaştırılmış yakıtların kullanımı olduğu birçok araştırmacı tarafından bildirilmektedir. Bu derleme çalışmasında çeşitli dizel motor yakıtlarında farklı nano materyal içerikli katkıların kullanımının yakıt özelliklerine ve egzoz emisyonlarına etkileri literatüre dayalı olarak incelenmiştir. Bu şekilde, nano metaryal içerikli katkıların etkilerinin bir arada değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Aalam, C.S., Alagappan N., 2015, “Cerium Oxide Nano Particles as Addiditve with Diesel Fuel on DI Diesel Engine”, International Journal of Innovative Research and Creative Technology, Vol. 1, No. 2, pp. 215-219.
- Aalam, C.S., Saravanan, C.G., 2015, “Performance Enhancement of Common-Rail Diesel Engine Using Al2O3 and Fe3O4 Nanoparticles Blended Biodiesel”, International Research Journal of Engineering and Technology, Vol. 2, No. 5, pp. 1400-1410.
- Aalam, C.S., Saravanan, C.G., Premanand, B., 2015a, “Influence of Iron (II, III) Oxide Nano-Particles Fuel Additive on Exhaust Emissions and Combustion Characteristics of CRDI System Assisted Diesel Engine”, Int J Adv Eng Res Sci, Vol. 2, No. 3, pp. 23-28.
- Aalam, C.S., Saravanan, C.G., Kannan, M., 2015b, “Experimental Investigation on CRDI System Assisted Diesel Engine Fulled by Diesel with Nanotube”, American Journal of Engineering and Applied Science, Vol. 8, No. 3, pp. 380-389.
- Aalam, C.S., Saravanan, C.G., Kannan, M., 2015c, “Experimental Investigations on A CRDI System Assisted Diesel Engine Fuelled with Aluminium Oxide Nanoparticles Blended Biodiesel”, Alexandria Engineering Journal, Vol. 54, No. 3, pp. 351-358.
- Amit, Kumar, S., 2015, “Impact on the Performance of Direct Compression Ignition Engine by Adding Nano-Particle in Biodiesel”, Journal of Material Science and Mechanical Engineering, Vol. 2, No. 7, pp. 7-9.
- Anbarasu, A., Karthikeyan, A., 2015, “Performance and Emission Characteristics of A Diesel Engine Using Cerium Oxide Nanoparticle Blended Biodiesel Emulsion Fuel”, ASCE J Energy Eng, pp. 1-7.
- Annamalai, M., Dhinesh, B., Nanthagopal, K., SivaramaKrishnan, P., Lalvani, J.I.J.R., Parthasarathy, M., Annamalai, K., 2016, “An Assessment on Performance, Combustion and Emission Behavior of A Diesel Engine Powered by Ceria Nanoparticle Blended Emulsified Biofuel”, Energy Conversion and Management, Vol. 123, pp. 372-380.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Mühendislik
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2018
Gönderilme Tarihi
13 Aralık 2017
Kabul Tarihi
20 Şubat 2018
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2018 Cilt: 6 Sayı: 4