Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler

Sayı: 22 1 Aralık 2007
  • Selami Şimşek
PDF İndir
TR EN

Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler

Öz

Eski çağlardan beri Avrupa ile Asya arasında önemli bir güzergâh noktası durumundakiGelibolu ve çevresinde pek çok sûfî, tasavvufî kuruluş ve tekke faaliyet göstermiş olup, bufaaliyetler neticesinde ortaya oldukça zengin bir tasavvufî kültür ve literatürü çıkmıştır.Halvetîlik, Mevlevîlik, Bayrâmîlik, Celvetîlik, Kâdirîlik, Rifâîlik, Nakşibendîlik, Sa‘dîlik veBektâşîlik bu bölgede faaliyetlerine rastlanan belli başlı tarîkatlardır. Bu tarîkatlara mensuppek çok şâir ve yazar yetiştiği gibi, başta Ahmed Bîcân ve Yazıcızâde Mehmed olmak üzere,Câhidî Ahmed Efendi, Şeyh Mehmed Dâğî, Ağazâde Mehmed Hakîkî Dede, Mustafa DânişDede, Burhâneddin Dede gibi Gelibolu Türk halk kültürü içerisinde önemli bir yere sahipolan şahsiyetler de vardır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Selami Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2007

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2007

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2007 Sayı: 22

Kaynak Göster

APA
Şimşek, S. (2007). Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 22, 251-310. https://izlik.org/JA52LB86BB
AMA
1.Şimşek S. Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler. SUTAD. 2007;(22):251-310. https://izlik.org/JA52LB86BB
Chicago
Şimşek, Selami. 2007. “Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler”. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, sy 22: 251-310. https://izlik.org/JA52LB86BB.
EndNote
Şimşek S (01 Aralık 2007) Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi 22 251–310.
IEEE
[1]S. Şimşek, “Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler”, SUTAD, sy 22, ss. 251–310, Ara. 2007, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52LB86BB
ISNAD
Şimşek, Selami. “Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler”. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi. 22 (01 Aralık 2007): 251-310. https://izlik.org/JA52LB86BB.
JAMA
1.Şimşek S. Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler. SUTAD. 2007;:251–310.
MLA
Şimşek, Selami. “Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler”. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, sy 22, Aralık 2007, ss. 251-10, https://izlik.org/JA52LB86BB.
Vancouver
1.Selami Şimşek. Avrupa ile Asya Arasında Önemli Bir Geçiş Noktası Gelibolu’da Tarîkatlar ve Tekkeler. SUTAD [Internet]. 01 Aralık 2007;(22):251-310. Erişim adresi: https://izlik.org/JA52LB86BB

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.