BibTex RIS Kaynak Göster

Köktürkçede Yön Bildiren Kelimeler ve Bunların Okunuşuna Farklı Bir Bakış

Yıl 2013, Sayı: 34, 1 - 10, 22.06.2016

Öz

Köktürkçe metinlerde “bir, ḳur, yır” veya “biri, ḳurı, yırı” şekillerinde okunan yön bildirenkelimeler, Köktürkçeden sonraki dönem metinlerinde bulunmamaktadır. Bu sebeple bu kelimelerinköklerinin “bir, ḳur, yır” şeklinde mi, yoksa “biri, ḳurı, yırı” şeklinde mi olduğu kesinolarak bilinememektedir. Bu çalışmada sözü edilen kelimelerin köklerinin “bir, ḳur, yır” şekillerindeoldukları iddia edilmekte ve bu iddia ispat edilmeye çalışılmaktadır.

Directional Words in Orkhon Turkic and Different Perspective Toward Their Pronunciation

Yıl 2013, Sayı: 34, 1 - 10, 22.06.2016

Öz

The directional words, that are read as "bir, kur, yır" or "biri, kurı, yırı" in Kokturkish texts, have not existed in post-Kokturkish period texts. Therefore it can not be definitly known whether the roots of these words are "bir, kur, yır" or "biri, kurı, yırı". In this study it is asserted that the roots of these words are "bir, kur, yır" and this assertion is tried to be proven

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID Array
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mustafa Toker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 22 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 34

Kaynak Göster

APA Toker, M. (2016). Köktürkçede Yön Bildiren Kelimeler ve Bunların Okunuşuna Farklı Bir Bakış. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(34), 1-10.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.