BibTex RIS Kaynak Göster

Şakir Selim'in Şiirlerinde Vatan Sevgisi

Yıl 2012, Sayı: 32, 73 - 94, 01.12.2012

Öz

Bu çalışmada, Kırım Tatar Türklerinin öz vatanlarından sürgün edilişlerini henüz ikiyaşındayken yaşamış, hayatının sonuna kadar Kırım Türklerinin bağımsız bir milletolarak anavatanlarında yaşamaları için mücadele etmiş bir şair olan Şakir Selim’inşiirlerinden hareketle sanatçıdaki vatan sevgisi üzerinde durulmuştur. Şakir Selim, vatanve millet sevgisini hayatı boyunca yüreğinde taşıyan birisidir. Şakir Selim’in vatanına vemilletine olan sevgisi çok samimi ve çok derindir. Bu nedenle de şair, her fırsattavatanından ve milletinden söz etmeyi vazgeçilmez bir vazife olarak görmüştür. ŞakirSelim’deki vatan sevgisini ortaya koyabilmek için şairin kendi yazdıkları ve hakkındayazılan pek çok kaynağa müracaat edilmiştir.

The Patriotism in Şakir Selim’s Poems

Yıl 2012, Sayı: 32, 73 - 94, 01.12.2012

Öz

In this study, on the base of his poems, it is given information about the patriotism of Şakir Selim, who, while just two years old, experienced the exile of Crimean Tatar Turks from their native land and who is a poet that has struggled until the end of his life in order for the Crimean Turks to live as an independent people in their native land; but the patriotism of the artist is highlighted. Şakir Selim is a person who carries patriotisim in his soul throughout his life. Şakir Selim’s love of country and nation is so sincere and intimate. Thus, the poem sees as an indispensable duty on all occasions to mention about his country and nation. To propound Şakir Selim’s patriotism, it is applied to what the poet himself wrote and to innumerable resources that were written about him

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29DT56HE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Arzu Sema Ertane Baydar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 32

Kaynak Göster

APA Baydar, A. S. E. (2012). Şakir Selim’in Şiirlerinde Vatan Sevgisi. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(32), 73-94.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.