BibTex RIS Kaynak Göster

Ming tarih Kayıtlarına Göre 16. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu-Ming Çin'i İlişkileri

Yıl 2011, Sayı: 30, 275 - 287, 01.12.2011

Öz

Osmanlı İmparatorluğu ve Ming Çin’i Asya kıtasının iki ucunda 16. Yüzyılın en güçlü veköklü iki devletidir. Siyasi, askeri, kültürel ve ticari açıdan bulundukları coğrafyalarda en etkiliuluslararası güçlerdir. Türklerin kurucu ve yönetici unsuru olduğu Osmanlı İmparatorluğu,Çin’den habersiz değildir. Türkler ve Çinliler tarihin çok eski dönemlerinden beri ilişkihalindedirler. 16. Yüzyılda Osmanlı’dan gelen bazı elçiler Ming Çin’i sarayınaHediyeler getirmişler ve Osmanlı ile Çin arasında ilişkiler bu dönemde de devam etmiştir. BuMakale’de Ming Çin’i tarih kayıtlarına göre Osmanlı – Çin ilişkileri incelenmiştir.

Ottoman Empire – Ming China Relations in 16th Century According to Ming Historical Records

Yıl 2011, Sayı: 30, 275 - 287, 01.12.2011

Öz

Ottoman Empire and Ming China are located on the wosides of Asia continent and are the most powerful and traditional empires of 16th century world. Within their geographies they have a great influence in political, military, culture and trade issues. Ottoman Empire was aware of China and was trying to establish relationship with her. Turks which was the main and founder element of Ottoman Empire has deep relations with Chinese from the beginning of written history. Delegates from Ottoman Empire arrived in Ming China in 16th century and carried on this historical relationship. In this paper relationship between Ottoman Empire and Ming China examined according to Ming China’s historical records.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29GR87VV
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Giray Fidan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 30

Kaynak Göster

APA Fidan, G. (2011). Ming tarih Kayıtlarına Göre 16. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu-Ming Çin’i İlişkileri. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(30), 275-287.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.