BibTex RIS Kaynak Göster

Türkçede Susma ve Sessizlik Kavramları Üzerine

Yıl 2011, Sayı: 29, 1 - 10, 01.12.2011

Öz

Susma, sosyal iletişimin konuşmayla ilişkili özgün ve çok anlamlı bir işlevidir. Çeşitli anlam nüanslarıyla susma, konuşmanın vereceği bilgiyi, ona farklı bir anlatımsallık katarak sunar. Dolayısıyla susma bazı durumlarda konuşmanın işlevini yüklenebilir. Susmayla ortaya çıkan sessizlik ise dile daha çok olumsuz yönleriyle yansıyan bir kavramdır. Dil verileri sessizliğe olan olumsuz yaklaşımı açık bir şekilde yansıtmaktadır.Çalışmada susma ve ona bağlı olan sessizlik kavramları dil verileri temelinde ele alınmıştır.

Upon The Concepts Of The Speechless And Silence In Turkish Language

Yıl 2011, Sayı: 29, 1 - 10, 01.12.2011

Öz

The speechless is the specific and polysemous function of social communication related to speech. The speechless with its various meaning nuances presents the information that will be given by speech by adding different expressivitye. Therefore the speechless can carry the speech’s function in some cases. On the other hand, the silence which occurs as a result of the speechless is the concept which is reflected to language mostly with its negative aspects. Language data clearly reflect the negative approach to the silence. The concepts of the speechless and silence are discussed on the basis of the language data in this study.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29JG83BE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Naile Hacızade Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 29

Kaynak Göster

APA Hacızade, N. (2011). Türkçede Susma ve Sessizlik Kavramları Üzerine. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(29), 1-10.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.