BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye Selçukluları Döneminde Bilimsel Ortam ve Ahiliğin Doğuşuna Etkisi

Yıl 2001, Sayı: 10, 1 - 11, 01.12.2001

Öz

Ahilik, Türkiye Selçukluları zamanında kurulan sosyal, kültürel ve ekonomik nitelikli bir kuruluştur. O dönemde Anadolu’da tabiat bilimleri alanında yoğun bir çalışma vardı. Bu alandaki çalışmalar, bilimin iş ve san’at alanlarında uygulanması düşüncesini ön plâna çıkarmıştır. Bu düşünceyi açıklayan çok sayıda eserler Anadolu’da telif edilmiştir. Bu alandaki çalışmalar o dönemde Anadolu’daki esnaf ve sanatkârlar arasında taraftar bulmuştur. Bu düşüncede olan esnaf ve sanatkârlar ahilik denilen örgütü kurdular. Bu örgüte mensup olan ahiler iş ve sanat alanında bu düşünceyi uygulamayı kendilerine ülkü edinmişlerdir.

CULTURAL ENVIRONMENT IN THE TIME OF TURKISH SELJUKS AND ITS IMPACT ON THE BIRTH OF AHI ORGANIZATION

Yıl 2001, Sayı: 10, 1 - 11, 01.12.2001

Öz

The Ahi organization was a social, cultural and economic institution in the time of Turkish Seljuks. At that time, Anatolia became a center for an intense scientific activities which included the application of the science to the artistic and business activities. Many scientific studies were produced and the Ahi organization created a network of support for such scientific research. Indeed, many merchants and art-craft people dedicated themselves the Ahi promotion and distribution of the scientific research and its implementation in their businesses.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA32MG83JC
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mikâil Bayram Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Sayı: 10

Kaynak Göster

APA Bayram, M. (2001). Türkiye Selçukluları Döneminde Bilimsel Ortam ve Ahiliğin Doğuşuna Etkisi. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(10), 1-11.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.