BibTex RIS Kaynak Göster

BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI

Yıl 2006, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.06.2006

Öz

Bu çalışmada, bilgisayar kontrollü bir basketbol skorbordu tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen sistem ile daha kullanışlı bir kontrol paneli ve kayıtların tutulduğu bir ortam oluşturulmuştur. Sistem, bilgisayarda bir kontrol paneli ve kontrol sonucunun görüntülendiği elektronik panodan oluşmaktadır. Maç esnasında istenilen bilgilere (örneğin oyuncu istatistiklerine) hemen ulaşılabilmektedir. Kontrol paneli, panoyu yönlendirme haricinde bütün oyuncuların ve takımların istatistiklerini tutmakta, bunları oyuncu ve takım bazında listelemektedir Ayrıca oynanan haftaların puan durumuna bakılabilmektedir. Bilgisayardaki görsel arayüz Delphi 7 programı ile oluşturulmuş, veri tabanı olarak Sql Server kullanılmıştır. Delphi 7’de görsel arabirim oluşturmak için gerekli ön koşullar oluşturulmakta, Sql Server’da tablolar tutulmaktadır. Bu tablolardaki kayıtlar sürekli güncellenebilmekte ve yeni kayıt girilebilmektedir. Porttan skorbord elektronik karta gönderilen bilgiler mikrodenetleyicide işlendikten sonra sonuç displaylerden oluşan gösterge panosuna aktarılmaktadır. Gösterge panosunda takımların skorları, peryot, yirmidört saniye ve on dakika görüntülenmektedir.

Yıl 2006, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 01.06.2006

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Articles
Yazarlar

Abdülkadir Çakır Bu kişi benim

Hakan Çalış Bu kişi benim

Ecir Uğur Küçüksille Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çakır, A., Çalış, H., & Küçüksille, E. U. (2006). BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri, 1(1).
AMA Çakır A, Çalış H, Küçüksille EU. BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. Haziran 2006;1(1).
Chicago Çakır, Abdülkadir, Hakan Çalış, ve Ecir Uğur Küçüksille. “BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI”. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri 1, sy. 1 (Haziran 2006).
EndNote Çakır A, Çalış H, Küçüksille EU (01 Haziran 2006) BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri 1 1
IEEE A. Çakır, H. Çalış, ve E. U. Küçüksille, “BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI”, Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri, c. 1, sy. 1, 2006.
ISNAD Çakır, Abdülkadir vd. “BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI”. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri 1/1 (Haziran 2006).
JAMA Çakır A, Çalış H, Küçüksille EU. BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. 2006;1.
MLA Çakır, Abdülkadir vd. “BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI”. Spor Yönetimi Ve Bilgi Teknolojileri, c. 1, sy. 1, 2006.
Vancouver Çakır A, Çalış H, Küçüksille EU. BİLGİSAYAR KONTROLLÜ MİKRODENETLEYİCİLİ BASKETBOL SKORBORDU TASARIMI VE YAPIMI. Spor Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri. 2006;1(1).