BibTex RIS Kaynak Göster

Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 91 - 96, 01.02.2013

Öz

Bu çalışmada bir bitki büyüme düzenleyicisi olan ReTain® (%15 Aminoetoksi-vinilglisin)’in hasat öncesi uygulamalarının Eğirdir
koşullarında yetiştirilen kuş kirazı (Prunus avium L.) üzerine aşılı 0900 Ziraat kiraz çeşidinin soğukta muhafazası ve raf ömrü kalitesi
üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla tahmini hasattan 25 gün önce 50, 100 ve 150 mg L-1 dozlarında ReTain® ağaçlara püskürtme
şeklinde uygulanmıştır. Optimum hasat zamanında derilen meyveler 6 hafta süre ile modifiye atmosfer paketleri (Xtend®) içerisinde 0oC
sıcaklık ve %90±5 oransal nem koşullarında depolanmıştır. Depolama periyodu süresince haftalık alınan meyve örneklerinde; ağırlık kaybı,
meyve kabuk rengi, sertlik, suda çözünebilir kuru madde ve titre edilebilir asit miktarı analizleri yapılmıştır. Uygulamaların raf ömrü
kalitesine etkilerini belirlemek amacıyla haftalık alınan örnekler 20oC de 2 gün süreyle bekletildikten sonra kalite analizleri tekrarlanmıştır.
Çalışma sonucunda 50 mg L-1 dozunda AVG uygulamasının 0900 Ziraat kiraz çeşidinin muhafaza ve raf ömrü süresince meyve kalitesini
daha iyi koruduğu belirlenmiştir

Effects of Preharvest Aminoethoxyvinylglycine (AVG) Treatments on Cold Storage and Shelf Life Quality of 0900 Ziraat Sweet Cherry Cultivar

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 91 - 96, 01.02.2013

Öz

Effects of pre-harvest applications of plant growth regulator; ReTain® (active ingredient: Aminoethoxyvinylglycine 15%) on cold storage and shelf life quality of 0900 Ziraat sweet cherry cultivar grafted on Prunusavium L. rootstock which is grown in Egirdir Region were determined in this research. For this purpose ReTain® within concentrations of 50, 100 and 150 mg L-1 was applied as a spray 25 days before harvest. Fruits were harvested at the optimum harvest date and were stored in modified atmosphere packages (Xtend®) at 0oC temperature and 90±5 % relative humidity conditions during 6 weeks. During the storage period, weekly taken fruit samples were analyzed for fruit quality parameters which are: weight loss, fruit peel colour, firmness, total soluble solid and titratable acidity. To determine the effects of treatments on shelf life fruit samples held for 2 days at 20° C and the same analyses were conducted. Results of this study indicated that application concentration of 50 mg L-1 of AVG had significant effects on protecting fruit quality during both storage and shelf life period of 0900Ziraat sweet cherry cultivar

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA28FH34FS
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cemile Ebru Onursal Bu kişi benim

Özgür Çalhan Bu kişi benim

İsa Eren Bu kişi benim

Melike Çetinbaş Bu kişi benim

Sinan Butar Bu kişi benim

İsmail Demirtaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Onursal, C. E., Çalhan, Ö., Eren, İ., Çetinbaş, M., vd. (2013). Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 91-96.
AMA Onursal CE, Çalhan Ö, Eren İ, Çetinbaş M, Butar S, Demirtaş İ. Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2013;(1):91-96.
Chicago Onursal, Cemile Ebru, Özgür Çalhan, İsa Eren, Melike Çetinbaş, Sinan Butar, ve İsmail Demirtaş. “Derim Öncesi Aminoetoksi-Vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası Ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2013): 91-96.
EndNote Onursal CE, Çalhan Ö, Eren İ, Çetinbaş M, Butar S, Demirtaş İ (01 Şubat 2013) Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 91–96.
IEEE C. E. Onursal, Ö. Çalhan, İ. Eren, M. Çetinbaş, S. Butar, ve İ. Demirtaş, “Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 91–96, Şubat 2013.
ISNAD Onursal, Cemile Ebru vd. “Derim Öncesi Aminoetoksi-Vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası Ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2013), 91-96.
JAMA Onursal CE, Çalhan Ö, Eren İ, Çetinbaş M, Butar S, Demirtaş İ. Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:91–96.
MLA Onursal, Cemile Ebru vd. “Derim Öncesi Aminoetoksi-Vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası Ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2013, ss. 91-96.
Vancouver Onursal CE, Çalhan Ö, Eren İ, Çetinbaş M, Butar S, Demirtaş İ. Derim Öncesi Aminoetoksi-vinilglisin (AVG) Uygulamalarının 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Soğukta Muhafazası ve Raf Ömrü Kalitesi Üzerine Etkileri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(1):91-6.