Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Some Notes on The Ottoman enisine

Yıl 2003, Cilt: 22 Sayı: 34, 1 - 10, 01.10.2003
https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000157

Öz

-Batı kültürü; toplumların varlığını. Medeniyet seviyesini, dünya toplumları arasındaki yerini belirlemek icin bir ölçü olarak görmüştür. Kültürü ortaya koyan belli başlı öğeler var olukça o topluma değer vermiştir. Bu öğelerden birinin bile varlığını ispatlamak o toplumun Batı ölçülerine yaklaşmasını sağlar. Bunun için mutfak kültüründen, yemek yemek geleneğinden söz etmek geçmişten geleceğe uzanan köprünün varlığına, öğretilebilir, geliştirilebilir değerlerin bulunduğuna işaret ederi. Osmanlı toplumunu yemek kültürü gibi var olmaması bile düşünelemeyecek en küçük kültür birikiminden yoksun farzetmek kimi yazarların yanılgısı olmuştur. Bu amaçla ele aldığımız mutfak notları Osmanlı yemek kültürünü, dolayısıyla sosyal geleneksel kültürü ortaya koyması açısından bazı yazarlara bir cevap olabilir

Osmanlı Saray Mutfağından Notlar

Yıl 2003, Cilt: 22 Sayı: 34, 1 - 10, 01.10.2003
https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000157

Öz

Batı kültürü; toplumların varlığını. Medeniyet seviyesini, dünya toplumları arasındaki yerini belirlemek icin bir ölçü olarak görmüştür. Kültürü ortaya koyan belli başlı öğeler var olukça o topluma değer vermiştir. Bu öğelerden birinin bile varlığını ispatlamak o toplumun Batı ölçülerine yaklaşmasını sağlar. Bunun için mutfak kültüründen, yemek yemek geleneğinden söz etmek geçmişten geleceğe uzanan köprünün varlığına, öğretilebilir, geliştirilebilir değerlerin bulunduğuna işaret ederi. Osmanlı toplumunu yemek kültürü gibi var olmaması bile düşünelemeyecek en küçük kültür birikiminden yoksun farzetmek kimi yazarların yanılgısı olmuştur. Bu amaçla ele aldığımız mutfak notları Osmanlı yemek kültürünü, dolayısıyla sosyal geleneksel kültürü ortaya koyması açısından bazı yazarlara bir cevap olabilir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İlknur Haydaroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 22 Sayı: 34

Kaynak Göster

APA Haydaroğlu, İ. (2003). Osmanlı Saray Mutfağından Notlar. Tarih Araştırmaları Dergisi, 22(34), 1-10. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000157
AMA Haydaroğlu İ. Osmanlı Saray Mutfağından Notlar. TAD. Ekim 2003;22(34):1-10. doi:10.1501/Tarar_0000000157
Chicago Haydaroğlu, İlknur. “Osmanlı Saray Mutfağından Notlar”. Tarih Araştırmaları Dergisi 22, sy. 34 (Ekim 2003): 1-10. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000157.
EndNote Haydaroğlu İ (01 Ekim 2003) Osmanlı Saray Mutfağından Notlar. Tarih Araştırmaları Dergisi 22 34 1–10.
IEEE İ. Haydaroğlu, “Osmanlı Saray Mutfağından Notlar”, TAD, c. 22, sy. 34, ss. 1–10, 2003, doi: 10.1501/Tarar_0000000157.
ISNAD Haydaroğlu, İlknur. “Osmanlı Saray Mutfağından Notlar”. Tarih Araştırmaları Dergisi 22/34 (Ekim 2003), 1-10. https://doi.org/10.1501/Tarar_0000000157.
JAMA Haydaroğlu İ. Osmanlı Saray Mutfağından Notlar. TAD. 2003;22:1–10.
MLA Haydaroğlu, İlknur. “Osmanlı Saray Mutfağından Notlar”. Tarih Araştırmaları Dergisi, c. 22, sy. 34, 2003, ss. 1-10, doi:10.1501/Tarar_0000000157.
Vancouver Haydaroğlu İ. Osmanlı Saray Mutfağından Notlar. TAD. 2003;22(34):1-10.