Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları

Yıl 2023, Cilt: 9 Sayı: 2, 191 - 193, 26.04.2023

Öz

Bu kitap Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen mutfak kültürünü ve bu mutfak için yapılan harcamaları üzerine, Murat Bardakçı tarafından 2022 yılında resmî belgelerin tasnif ve tetkik edilmesi ile oluşturulmuş ilk eserdir. Bardakçı, kitabın giriş kısmında Çankaya’nın genel sekreterleri, özel kalem müdürleri ve eski ağırlık ölçülerine değinerek kitabın ilerleyen kısımlarında herhangi bir karışıklığa ve yanlış anlaşılmaya mahal vermek istememiştir. Yazar ön söz, beş bölüm, birkaç belge ve arşiv resimleri ile zengin bir içerik sunmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Tanıtımlar
Yazarlar

Mehmet Ferhat Erdoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Erdoğan, M. F. (2023). Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları. Tarih Kritik Dergisi, 9(2), 191-193.
AMA Erdoğan MF. Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları. TKD. Nisan 2023;9(2):191-193.
Chicago Erdoğan, Mehmet Ferhat. “Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları Ve Personel Masrafları”. Tarih Kritik Dergisi 9, sy. 2 (Nisan 2023): 191-93.
EndNote Erdoğan MF (01 Nisan 2023) Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları. Tarih Kritik Dergisi 9 2 191–193.
IEEE M. F. Erdoğan, “Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları”, TKD, c. 9, sy. 2, ss. 191–193, 2023.
ISNAD Erdoğan, Mehmet Ferhat. “Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları Ve Personel Masrafları”. Tarih Kritik Dergisi 9/2 (Nisan 2023), 191-193.
JAMA Erdoğan MF. Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları. TKD. 2023;9:191–193.
MLA Erdoğan, Mehmet Ferhat. “Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları Ve Personel Masrafları”. Tarih Kritik Dergisi, c. 9, sy. 2, 2023, ss. 191-3.
Vancouver Erdoğan MF. Atatürk’ün Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofrasında Yenenler, İçilenler, Mutfak Harcamaları ve Personel Masrafları. TKD. 2023;9(2):191-3.

Journal of History Critique