Derleme

Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler

Cilt: 10 Sayı: 17 13 Temmuz 2020
PDF İndir
TR EN

Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler

Öz

Bu çalışmada Çuvaşça ve Çuvaş edebiyatı üzerine hazırlanmış lisansüstü tezlerin kronolojik bir bibliyografyasını oluşturmak ve bu tezlerin içerikleri hakkında genel bir fikir sunmak amaçlanmıştır. Çalışmaya on bir Yüksek Lisans ve on üç Doktora tezi dâhil edilmiştir. Öncelikle ilgili çalışmanın bibliyografyası verilmiş, ardından çalışmanın temel konu başlıkları üzerinde durulmuştur. Çalışma, Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri olmak üzere iki ana başlığa ve kendi içinde de dil ve edebiyat üzerine hazırlanan tezler olarak iki alt başlığa ayrılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Balcı, Tuğba. Nikolay İvanoviç Aşmarin’in Kazan, Simbirsk ve Ufa Vilayetlerinden Derlediği Çuvaşça Türkü ve Maniler (İnceleme-Metin-Çeviri Yazı-Dizin)/The Chuvash Folk Song and the Ballad Poems Which Compiled by Nikolay Ivanovich Ashmarin from the Provinces of Kazan, Simbirsk and Ufa (Examination-Text-Transcription-Index). Marmara Üniversitesi/Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı/Türk Dili Bilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2017, 324 s.
  2. Çakar, Aycan. Tatar, Başkurt destanları ile Çuvaş Alp Hikâyelerinde Anne ve Baba Motifi/Mother and Father Motif in Tatar, Baskurt Epics and Chuvash Alp Stories. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü/Çağdaş Türk Lehçeleri Anabilim Dalı/Çağdaş Türk Lehçeleri Bilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2020, 358 s.
  3. Çakmak, Vildan. Çuvaşçada Eylem Yapımı / Verb Formation in Chuvash. Hacettepe Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı/Türk Dili Bilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2018, 212 s.
  4. Erdoğan, Ayşe. Çuvaşçada Art Zamanlı Ad Yapımı /Diachronic Noun Formation in Chuvash. Hacettepe Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2019, 197 s.
  5. Ersoy, Feyzi. Ulip Halapisem Metni Esasında Çuvaşçada İsim/Noun in Chuvash Based on Ulip Halapisem. Gazi Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı/Türk Dili Bilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2000, 420 s.
  6. Fener, Kubilay. Boris Çındıkov’un Seçme Hikâyeleri Esasında Çuvaşçada Kelime Grupları/The Words of Grups in Chuvash on the Basis of the Selected Story of Boris Çındıkov. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2019, 345 s.
  7. Kılançe, Dane. Özel Ad İçeren Çuvaş Atasözleri (Giriş-Dil Bilgisi İncelemesi-Çeviri Yazı- Aktarma- Dizin)/Proper Names Including Chuvash Proverbs (Introduction-Research-Texts-Translation- Index). Marmara Üniversitesi/Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı/Türk Dili Bilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2016, 341 s.
  8. Kıran, Albina. Alıştırma ve Örneklerle Başlangıç Seviyesinde Çuvaşça Grameri /Chuvash Grammar in the Beginner Level with Exercises and Examples. Atatürk Üniversitesi/Sosyal Bilimler Enstitüsü/Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Yüksek Lisans, Türkçe, 2013, 115 s.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Dilbilim

Bölüm

Derleme

Yazarlar

Yayımlanma Tarihi

13 Temmuz 2020

Gönderilme Tarihi

31 Temmuz 2020

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2020 Cilt: 10 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA
Çakmak, V. (2020). Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler. Tehlikedeki Diller Dergisi, 10(17), 307-332. https://izlik.org/JA57JK78TD
AMA
1.Çakmak V. Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler. TDD. 2020;10(17):307-332. https://izlik.org/JA57JK78TD
Chicago
Çakmak, Vildan. 2020. “Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler”. Tehlikedeki Diller Dergisi 10 (17): 307-32. https://izlik.org/JA57JK78TD.
EndNote
Çakmak V (01 Temmuz 2020) Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler. Tehlikedeki Diller Dergisi 10 17 307–332.
IEEE
[1]V. Çakmak, “Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler”, TDD, c. 10, sy 17, ss. 307–332, Tem. 2020, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57JK78TD
ISNAD
Çakmak, Vildan. “Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler”. Tehlikedeki Diller Dergisi 10/17 (01 Temmuz 2020): 307-332. https://izlik.org/JA57JK78TD.
JAMA
1.Çakmak V. Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler. TDD. 2020;10:307–332.
MLA
Çakmak, Vildan. “Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler”. Tehlikedeki Diller Dergisi, c. 10, sy 17, Temmuz 2020, ss. 307-32, https://izlik.org/JA57JK78TD.
Vancouver
1.Vildan Çakmak. Türkiye’de Çuvaşça ve Çuvaş Edebiyatı Üzerine Hazırlanmış Lisansüstü Tezler. TDD [Internet]. 01 Temmuz 2020;10(17):307-32. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57JK78TD