Bu
çalışma Bingöl yöresinden üretilen ballarda HMF, diastaz, nem ve C4 şeker
özelliklerini belirlemek amacıyla 2014 -2016 yılı arasında, arı yetiştiricileri
birliğine kayıtlı 32 üyeden elde edilen bal örneklerinden yapılmıştır. Araştırma sonucunda
bulunan değerler Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ve Avrupa Birliği standartlarına
göre uygun olduğu değerlendirilmiştir. Araştırmada
kullanılan bal örneklerinde belirlenen değerler sırası ile, nem miktarı
ortalama, % 15,39±0,28 , HMF miktarı %36,37±2,35, diastaz sayısı ortalama
%18,39 ±1,08 ve C 4 şeker kriteri ortalama 1,37±0,21 olarak gerçekleşmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 26 Haziran 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.