In this
research, the effects of modified atmospheric packaging (MAP) varieties grown
in Kahramanmaraş Türkoğlu District, Tekir Town and Bertiz Region in
Kahramanmaraş Türkoğlu District, which are located at different altitudes, were
investigated. Fruit weights, fruit hardness and fruit color values of cherry
fruits obtained from different altitudes were measured after harvest. Then,
cherry fruits treated with MAP and Witness treatment were examined for fruit
weights, fruit hardness and fruit color values at 30 °C for 30 days. In the MAP
treatment, the weight loss of the cherries from different altitudes was lower
than that of the witness. Fruit meat hardness was more in MAP treatment. At the
same time, it has been determined that MAP application has a significant effect
on color change.
Bu
araştırma daha önceden belirlenmiş, farklı rakımlarda bulunan Kahramanmaraş
Türkoğlu İlçesi, Tekir Kasabası ve Bertiz Yöresinde yetiştirilen Ziraat-900
kiraz çeşitlerinin modifiye atmosfer ambalajlarının (MAP) avantajlarından yararlanılarak muhafaza süresine etkisi
araştırılmıştır. Farklı rakımlardan alınan kiraz meyvelerinin hasattan sonra
meyve ağırlıkları, meyve sertliği ve meyve renk değerleri ölçülmüştür. Daha sonra MAP ve Tanık muamelesine
alınan kiraz meyveleri +4°C'de 30 günlük muhafaza
süresince meyve ağırlıkları, meyve sertliği ve meyve renk değerleri
değişimi incelenmiştir. Farklı rakımlardan alınan kirazların depolama süresince
MAP muamelesinde meyve ağırlık kaybı veren değişimi tanığa göre daha az
olmuştur. Meyve eti sertliği ise MAP muamelesinde daha fazla olmuştur. Aynı
zamanda MAP uygulamasının renk değişimini önemli ölçüde etkilediği
belirlenmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.