Araştırma Makalesi
Zotero Mendeley EndNote BibTex Kaynak Göster

Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi

Yıl 2021, Cilt 6, Sayı 1, 57 - 71, 28.06.2021
https://doi.org/10.37847/tdtad.876073

Öz

Sahip olunan bağ alanları ile Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya ülkeleri içinde beşinci, üzüm üretiminde ise altıncıda sırada yer almasına rağmen bağcılık ve şarap turizmi ülkemizde son yirmi yıl içinde dikkat çekmeye başlamış bir turizm türüdür. Bunun yanında Türkiye’de ilk kırsal ve tarım turizmi etkinlerinin 1980’li yıllara dayandığı ve görece daha köklü olduğu görülmektedir. Ülkemizde gerçekleşen gastronomi festivalleri içinde ise sahip olunan bağları ve bu bağlardan elde edilen ürünleri içeren yeterli sayıda festival bulunmadığı görülmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın hedefi agri turizm ile eşgüdümlü olarak bağ bozumu ve şarap festivalleri düzenlenmesi ve böylece birden fazla turizm tipinin aktif olarak değerlendirilmesi için öneriler sunmaktır.

Kaynakça

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de organik ekoturizm çiftlikleri üzerine bir araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29.Akdağ, Gürkan. "Trakya bağ rotasını takip eden yerli turistlerin şarap turizmi deneyimleri." Journal of Tourism and Gastronomy Studies 3.4 (2015): 3-11.
  • Charters, S., & Carlsen, J. (2006). Conclusion: The future of wine tourism research, management and marketing. Global Wine Tourism Research Management and Marketing, 263-275.
  • Şenuyar, C., Demirbaş, N., & SAYGIN, Ö. (2014). Türk şarap sektörünün mevcut durumu ve sektörün gelişimini sınırlayan faktörlerin değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-12.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyal
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Deniz ERDOĞAN (Sorumlu Yazar)
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
0000-0003-4212-2818
Türkiye

Destekleyen Kurum Gaziantep Üniversitesİ Güzel Sanatlar Fakültesi
Yayımlanma Tarihi 28 Haziran 2021
Başvuru Tarihi 7 Şubat 2021
Kabul Tarihi 23 Haziran 2021
Yayınlandığı Sayı Yıl 2021, Cilt 6, Sayı 1

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { tdtad876073, journal = {Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi}, issn = {2587-1080}, address = {}, publisher = {Kastamonu Üniversitesi}, year = {2021}, volume = {6}, pages = {57 - 71}, doi = {10.37847/tdtad.876073}, title = {Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi}, key = {cite}, author = {Erdoğan, Deniz} }
APA Erdoğan, D. (2021). Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi . Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi , 6 (1) , 57-71 . DOI: 10.37847/tdtad.876073
MLA Erdoğan, D. "Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi" . Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6 (2021 ): 57-71 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/tdtad/issue/63133/876073>
Chicago Erdoğan, D. "Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi". Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6 (2021 ): 57-71
RIS TY - JOUR T1 - Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi AU - Deniz Erdoğan Y1 - 2021 PY - 2021 N1 - doi: 10.37847/tdtad.876073 DO - 10.37847/tdtad.876073 T2 - Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 57 EP - 71 VL - 6 IS - 1 SN - 2587-1080- M3 - doi: 10.37847/tdtad.876073 UR - https://doi.org/10.37847/tdtad.876073 Y2 - 2021 ER -
EndNote %0 Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi %A Deniz Erdoğan %T Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi %D 2021 %J Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi %P 2587-1080- %V 6 %N 1 %R doi: 10.37847/tdtad.876073 %U 10.37847/tdtad.876073
ISNAD Erdoğan, Deniz . "Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi". Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6 / 1 (Haziran 2021): 57-71 . https://doi.org/10.37847/tdtad.876073
AMA Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021; 6(1): 57-71.
Vancouver Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021; 6(1): 57-71.
IEEE D. Erdoğan , "Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi", Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 6, sayı. 1, ss. 57-71, Haz. 2021, doi:10.37847/tdtad.876073