Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi

Yıl 2021, Cilt: 6 Sayı: 1, 57 - 71, 28.06.2021
https://doi.org/10.37847/tdtad.876073

Öz

Sahip olunan bağ alanları ile Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya ülkeleri içinde beşinci, üzüm üretiminde ise altıncıda sırada yer almasına rağmen bağcılık ve şarap turizmi ülkemizde son yirmi yıl içinde dikkat çekmeye başlamış bir turizm türüdür. Bunun yanında Türkiye’de ilk kırsal ve tarım turizmi etkinlerinin 1980’li yıllara dayandığı ve görece daha köklü olduğu görülmektedir. Ülkemizde gerçekleşen gastronomi festivalleri içinde ise sahip olunan bağları ve bu bağlardan elde edilen ürünleri içeren yeterli sayıda festival bulunmadığı görülmektedir. Bu bağlamda bu çalışmanın hedefi agri turizm ile eşgüdümlü olarak bağ bozumu ve şarap festivalleri düzenlenmesi ve böylece birden fazla turizm tipinin aktif olarak değerlendirilmesi için öneriler sunmaktır.

Destekleyen Kurum

Gaziantep Üniversitesİ Güzel Sanatlar Fakültesi

Kaynakça

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de organik ekoturizm çiftlikleri üzerine bir araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29.Akdağ, Gürkan. "Trakya bağ rotasını takip eden yerli turistlerin şarap turizmi deneyimleri." Journal of Tourism and Gastronomy Studies 3.4 (2015): 3-11.
  • Charters, S., & Carlsen, J. (2006). Conclusion: The future of wine tourism research, management and marketing. Global Wine Tourism Research Management and Marketing, 263-275.
  • Şenuyar, C., Demirbaş, N., & SAYGIN, Ö. (2014). Türk şarap sektörünün mevcut durumu ve sektörün gelişimini sınırlayan faktörlerin değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(2), 1-12.
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Deniz Erdoğan 0000-0003-4212-2818

Yayımlanma Tarihi 28 Haziran 2021
Gönderilme Tarihi 7 Şubat 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erdoğan, D. (2021). Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(1), 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073
AMA Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. Haziran 2021;6(1):57-71. doi:10.37847/tdtad.876073
Chicago Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6, sy. 1 (Haziran 2021): 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073.
EndNote Erdoğan D (01 Haziran 2021) Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6 1 57–71.
IEEE D. Erdoğan, “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi”, Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 6, sy. 1, ss. 57–71, 2021, doi: 10.37847/tdtad.876073.
ISNAD Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi 6/1 (Haziran 2021), 57-71. https://doi.org/10.37847/tdtad.876073.
JAMA Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;6:57–71.
MLA Erdoğan, Deniz. “Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ Ve Şarap Turizmine Etkisi”. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 6, sy. 1, 2021, ss. 57-71, doi:10.37847/tdtad.876073.
Vancouver Erdoğan D. Agri Turizm Kapsamında Gastronomi Festivallerinin Bağ ve Şarap Turizmine Etkisi. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;6(1):57-71.