İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ

Cilt: 11 Sayı: 2 1 Haziran 2013
  • Sevil Büyükalan Filiz
  • Volkan Hasan Kaya
PDF İndir
EN TR

An examination of the relationship between the curriculum of science and technology course in elementary education and undergraduate and graduate programs of science teacher education in terms of philosophy, objective and content

Öz

The aim of this study is to examine the relationship between the curriculum of science and technology course in elementary education and the curriculum of undergraduate and graduate programs of science teacher education in terms of philosophy, goal and content. To this end, first of all literature was searched in detail and philosophy, goal and content were explained, programs were introduced. Document analysis, one of the methods of qualitative research, was used in the study. The study was carried out with the descriptive research method. Data collected in the study was examined and compared in terms of ‘Philosophy’, ‘Goal’ and ‘Content’. The results show that while the name of the undergraduate program the participant teachers graduated from is science teacher education, the course those participants give is named as science and technology. The curriculum of science and technology course in elementary education and undergraduate and graduate science teacher education programs are prepared in accordance with the philosophy of our education system. However, it is possible to state that there is no special disciplinary philosophy belonging to the Science and Technology program. That’s why; the infrastructure of a special disciplinary philosophy belonging to the Science and Technology program should be prepared. The acquisitions of undergraduate and graduate programs should be continual and progressive, in addition to being coherent with the curriculum. Furthermore, goals should be planned in such a way that they may be holistic and continuous.

Kaynakça

  1. Akdeniz, A. R., Yiğit, N. ve Kurt, Ş. (2002). Yeni Fen Bilgisi Öğretim Programı İle İlgili Öğretmenlerin Düşünceleri, V. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi, 16 - 18 Eylül 2002, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara.
  2. Altunoğlu, B. D. ve Atav, E. (2005). Daha Etkili Bir Biyoloji Öğretimi İçin Öğretmen Beklentileri, Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Dergisi, 28, 19-28.
  3. Aydın, A. (2006). Çeşitli Ülkelerin Orta Öğretim Kimya Derslerinin Müfredatlarının Karşılaştırılmalı Olarak İncelenmesi ve Türkiye İçin Yeni Bir Kimya Müfredat Çerçevesi Önerisi, Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, Cilt 7, Sayı 2.
  4. Aydın, A. (2008). Ortaöğretim Öğretmenlerinin 1992’den Beri Uygulanan Ortaöğretim Kimya Müfredatları Hakkındaki Görüşleri, Eğitim ve Bilim, Cilt 33, Sayı 148.
  5. Aydoğdu, M. ve Kesercioğlu, T. (edit) (2005). İlköğretimde Fen ve Teknoloji Öğretimi, Anı Yayıncılık: Ankara.
  6. Baştürk, S. ve Dönmez, G. (2011). Öğretmen Adaylarının Limit ve Süreklilik Konusuna İlişkin Pedagojik Alan
  7. Bilgilerinin Öğretim Programı Bilgisi Bağlamında İncelenmesi, International Online Journal of
  8. Educational Sciences, 3(2), 743-775.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Sevil Büyükalan Filiz Bu kişi benim

Volkan Hasan Kaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2013

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Büyükalan Filiz, S., & Kaya, V. H. (2013). İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 11(2), 185-208. https://izlik.org/JA76FM72RW
AMA
1.Büyükalan Filiz S, Kaya VH. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. TEBD. 2013;11(2):185-208. https://izlik.org/JA76FM72RW
Chicago
Büyükalan Filiz, Sevil, ve Volkan Hasan Kaya. 2013. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 11 (2): 185-208. https://izlik.org/JA76FM72RW.
EndNote
Büyükalan Filiz S, Kaya VH (01 Haziran 2013) İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 11 2 185–208.
IEEE
[1]S. Büyükalan Filiz ve V. H. Kaya, “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”, TEBD, c. 11, sy 2, ss. 185–208, Haz. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76FM72RW
ISNAD
Büyükalan Filiz, Sevil - Kaya, Volkan Hasan. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 11/2 (01 Haziran 2013): 185-208. https://izlik.org/JA76FM72RW.
JAMA
1.Büyükalan Filiz S, Kaya VH. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. TEBD. 2013;11:185–208.
MLA
Büyükalan Filiz, Sevil, ve Volkan Hasan Kaya. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, c. 11, sy 2, Haziran 2013, ss. 185-08, https://izlik.org/JA76FM72RW.
Vancouver
1.Sevil Büyükalan Filiz, Volkan Hasan Kaya. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI İLE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMININ FELSEFE, AMAÇ VE İÇERİK İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. TEBD [Internet]. 01 Haziran 2013;11(2):185-208. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76FM72RW

                                                                                                    Türk Eğitim Bilimleri Dergisi Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanmaktadır.

                                                                                                                                      Creative Commons Lisansı