İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ

Cilt: 7 Sayı: 3 1 Eylül 2009
  • Aybala (demirci) Sarıabdullahoğlu
  • Ali Fuat Ersoy
PDF İndir
TR EN

İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ

Öz

Bu araştırma, Tüketici Eğitimi’nin internet aracılığı ile verilmesi için bir uygulama hazırlamak ve hazırlanan eğitimin etkinliğini saptamak amacı ile planlanıp yürütülmüştür. Araştırmanın örneklemini, “İnternette Tüketici Eğitimi Uygulaması”nın yer aldığı internet sayfasını (www.aybala.web.tr) ziyaret eden ve bu araştırmaya katılmaya gönüllü olan toplam 320 tüketici oluşturmaktadır. Veriler deneysel desenlerden tek grup ön test - son test modeli aracılığıyla toplanmıştır. Tüketicilerin “İnternette Tüketici Eğitimi Uygulaması”na katıldıktan sonra “Başarı Testi”nde yer alan konularla ilgili bilgisinin anlamlı bir şekilde arttığı belirlenmiştir (p < 0. 001). Tüketicilerin internete dayalı eğitime katılacakları varsayımından hareketle; ülkemizde internet ile tüketici eğitimi veren sitelere ihtiyaç bulunduğunu söylemek mümkündür.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akpınar, Y.(1999). Bilgisayar Destekli Öğretim ve Uygulamalar. Anı yayıncılık, Ertem matbaası, Ankara.
  2. Ayvazreis, Z. (2004). Dünyada ve Türkiye’de Uzaktan Eğitim Uygulamaları. XII. Eğitim Bilimleri Kongresi, Bildiriler Cilt-II. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara, 1185–1199.
  3. Bademci, V. (1999). Hedefin Davranışlara Çevrilmesi, Davranışlardan Seçmeli Test Maddeleri Yazılması. Gazi Kitabevi, 3.baskı, Ankara.
  4. Best, J. W. ve Kahn, J. V. (1989). Research In Education. Allyn and Bacon, Sixth Edition. Boston. London.
  5. Büyüköztürk, Ş. (2002). Sosyal Bilimler İçin Veri Analizi Elkitabı. Pegem Yayıncılık, 1. baskı, Ankara.
  6. Çakır, F. (2000). Sosyal Bilimlerde İstatistik. Alfa yayınları.1.Baskı. İstanbul.
  7. Douglas, M. ve Isherwood, B. (1999). Tüketimin Antropolojisi. (Çev: Erden Attila Aytekin). Dost Yayınları, Pelin Ofset, Ankara.
  8. Erden, M. (1998). Eğitimde Program Değerlendirme. Anı yayıncılık, 3. Baskı, Ankara.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Aybala (demirci) Sarıabdullahoğlu Bu kişi benim

Ali Fuat Ersoy Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2009

Gönderilme Tarihi

1 Eylül 2009

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2009 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
(demirci) Sarıabdullahoğlu, A., & Ersoy, A. F. (2009). İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, 7(3), 517-538. https://izlik.org/JA87CC79RR
AMA
1.(demirci) Sarıabdullahoğlu A, Ersoy AF. İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ. TEBD. 2009;7(3):517-538. https://izlik.org/JA87CC79RR
Chicago
(demirci) Sarıabdullahoğlu, Aybala, ve Ali Fuat Ersoy. 2009. “İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 7 (3): 517-38. https://izlik.org/JA87CC79RR.
EndNote
(demirci) Sarıabdullahoğlu A, Ersoy AF (01 Eylül 2009) İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 7 3 517–538.
IEEE
[1]A. (demirci) Sarıabdullahoğlu ve A. F. Ersoy, “İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ”, TEBD, c. 7, sy 3, ss. 517–538, Eyl. 2009, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87CC79RR
ISNAD
(demirci) Sarıabdullahoğlu, Aybala - Ersoy, Ali Fuat. “İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi 7/3 (01 Eylül 2009): 517-538. https://izlik.org/JA87CC79RR.
JAMA
1.(demirci) Sarıabdullahoğlu A, Ersoy AF. İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ. TEBD. 2009;7:517–538.
MLA
(demirci) Sarıabdullahoğlu, Aybala, ve Ali Fuat Ersoy. “İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ”. Türk Eğitim Bilimleri Dergisi, c. 7, sy 3, Eylül 2009, ss. 517-38, https://izlik.org/JA87CC79RR.
Vancouver
1.Aybala (demirci) Sarıabdullahoğlu, Ali Fuat Ersoy. İNTERNET İLE TÜKETİCİ EĞİTİMİ. TEBD [Internet]. 01 Eylül 2009;7(3):517-38. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87CC79RR

                                                                                                    Türk Eğitim Bilimleri Dergisi Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayınlanmaktadır.

                                                                                                                                      Creative Commons Lisansı